Változtathatsz életed minőségén!

VÁLTOZTASS, ha nem működik az amit éppen teszel!

Ha az élet egy dinamikus erő, amely folyton arra késztet minket, hogy fejlődjünk, akkor mit tegyünk? Vessük bele magunkat az élet közepébe és szabadon kifejezzük magunkat az adott pillanatban, tekintet nélkül arra, hogy ez esetleg rossz érzéseket is kelthet bennünk, akkor olyan életet élünk, ami egy hőshöz méltó. Egy ilyen ember képes élettel megtölteni a gondolatait azáltal, hogy a pillanatban hat, a pillanatban cselekszik és a pillanatban él. A legjobb dolog amit tehetünk, hogy a legjobb gondolatainkat, a legmagasabb rendű érzéseinket kapcsoljuk össze a pillanatban. Ez valamifajta csúcs, ez a katarzis az életben. Az emberek állandóan azzal a kihívással találkoznak, hogy kultúrát teremtsenek, azért, hogy a fejlődésünknek legyen színtere. Te mit akarsz tenni?

„Minden Út kezdete, hogy tudd honnan indulsz!”

Mi a stratégiátok magatokkal? Kik akartok lenni?

Milyen emberré akartok válni?

…, mert a legtöbb embert teljes mértékben lefoglalja, hogy Ő eddig ki is volt…

Vannak jó stratégiák, amelyeknek csak egy bajuk van, hogy nem lehet velük egy életen át tanulni. Az, hogy van egy stratégiám, amely ma működik, nem jelenti azt, hogy az holnap, holnapután vagy jövőre is működni fog, miután módosulnak a környezeti tényezők és feltételek. Mindannyian ismerünk embereket, akik azért jutottak rossz helyzetbe vagy betegedtek meg, mert nem voltak képesek reagálni folytonosan változó környezetükre.

Mindegyikőnkkel rengeteg minden történt eddig életünk során. Ezek a tapasztalatok alakítják jövőnket. Hogy milyen jövő kerekedik ki múltunkból, nagyban függ attól, hogyan bánunk múltunkkal, magunkkal. Életünk egyes eseményei bizonyos sorrendben történtek meg velünk. A sorrendet valószínűleg nem tervezte meg senki sem, egyszerűen így adódott. A saját magunkkal kapcsolatos megértésünk nagy része ezen a némiképp összevissza sorrenden alapszik. Mivel csak egyféle sorrend van, legtöbben csak egyféleképpen értjük meg a dolgokat. Ez korlátozhat. Ha életünk eseményei más sorrendben történtek volna, most más lenne a megértésünk és akár egészen máshogyan viselkednénk vagy éreznénk magunkat. Vannak akik csak egyféleképpen tudják felhasználni tapasztalataikat, ekkor nagymértékben korlátozhatják magukat és sok mindent nem vesznek majd észre, sok gondolat meg sem fordul a fejükben és sok helyre nem is jutnak el.

Szeretnék egy gondolatot elültetni bennetek, amely szerintem mérföldkő az önismeretben, a fejlődésben. Ahányszor csak bizonyossá váltok valamiben, mert sorozatosan sikerül, kezdjetek el gyanakodni: Vajon mi az amit nem veszek észre?

Amikor beválik valami, az nem jelenti azt, hogy más nem válna be, és azt sem, hogy nem lehet mást csinálni, ami talán még értékesebb. Gyakran megtörténik, hogy akikkel találkoztam és beszélgettem, ugyanazzal a megértéssel távoztak, mint amivel érkeztek. Egészen bámulatra méltóan bármi újat képesek az általuk ismert és megszokott keretek közé begyömöszölni. Így persze semmin sem változtattak. Minél sikeresebb az ember, annál elbizakodottabbá válhat, és annál kevésbé valószínű, hogy megálljon, s elgondolkodjon: Mi az amit nem csinálok? Mit csinálhatnék másképp?

Ez az egyre növekvő kíváncsiság még a legszürkébb feladatot is épp olyan színessé, örömtelivé, érdekessé varázsolja, mint a legizgalmasabbat.

Ajánlott önismereti worksopjaink:

Bevezetés

 1. Álmokból célkitűzések Cél (álom) ások
 2. Tökéletlen rend… Időkezelés és tökéletes rendetlenség
 3. Kommunikációnk minősége Nem ért téged a világ
 4. A Kreativitás és stratégiáink (motiváció és döntés) – Ha nem működik az amit éppen teszel…
 5. (pár)Kapcsolataink világaVezető kontra beosztott és Nő kontra férfi ügy. Elnapolva.
 6. Egész|ség es ÖnismeretTest és Lélek egy rendszernek a részei…
 7. Spiritualitás és önismeret – Ha benned csend van, kívül rend lesz

Sokan teszik, hogy elképzelik magukat, hogy milyenek szeretnének lenni. Aprólékosan, pontosan építik meg ezt a képet, s képen akár még látják is magukat, hogy milyen szép és precíz mozdulatokkal végzik gyakorlataikat. Ekkor nagy lehet a vágy, hogy „csak egy kicsit” belépjünk az elképzelésünkbe, hogy megéljük azt, hogy milyen lenne, milyen lesz. És átérezzük az elképzelésünket… Ám ez nem jelenti azt, hogy el is jutottunk oda a megfelelő minőségben, sem azt, hogy megtanultunk valamit közben magunkról. Kiválóan lehet ámítani magunkat ezzel.

A matematikus a megoldás kidolgozása után nem dől elégedetten hátra a karosszékében és mondja, hogy kész, hanem gondosan ellenőrzi az eredményt és az utat, ahogyan az eredményre jutott. Ugyanis ha ezt ő nem végzi el, megteszik helyette mások. Ezt nevezik alaposságnak.

A gondos alapozás ne teher legyen, hanem kíváncsi kutatás, információszerzés!

*************************************************************************

VÁLTOZTASS, ha nem működik, az amit éppen teszel!

ÖNISMERETi és KOMMUNIKÁCIÓs (NLP alapú) tanfolyam, coaching gyakorlatok és tréning azoknak, akiknek fényesebbek az álmaik, mint az emlékeik és azoknak akiket inkább foglalkoztat milyen emberré váljanak, mintsem az, hogy kik voltak, lehettek…

 • mert valamikor, valahol mindenkinek el kell kezdenie tervezni, azt hogy mi legyen
 • mert, fontos, hogy észrevegyük a „megtörtént jövőt”
 • mert mindenkinek szüksége lehet fegyelmező erőre, hogy lássa azt ami van
 • mert nincs nehezebb, költségesebb és hiábavalóbb,
 • mint megakadályozni, hogy „egy tetem bűzleni kezdjen”
 • mert az elmélet a gyakorlat rendszerezését szolgálja és nem fordítva
 • mert a hatékony önismeret, tervezés és döntéshozás
 • mások vélemények figyelembevételével történik
 • mert a kívülálló olyan dolgokat is észrevesz, amelyek sem a színészeknek, sem a nézőknek nem tűnnek fel

A gondos alapozás ne teher legyen, hanem kíváncsi kutatás, információszerzés!

 

Önismereti tréningünk az NLP alapjait ötvözve könnyen alkalmazható és hatékony módot kínál arra, hogy mit és hogyan kell tenni azért, hogy sikeresek legyünk, szemben korábbi, esetleg ettől eltérő élményeinkkel. A tréning legfőbb célja azoknak az erőforrásoknak és hétköznapi technikáknak az előhívása és tudatosítása az önismeretben, a  kommunikációban, amelyek segítségével a problémaorientáció felől az eredményorientáció felé elindulva elsajátíthatjuk, hogy mit (mely viselkedést és elemeit), mikor és hol (mely időben és milyen szituációban, kontextusban kell, lehet, érdemes használni, és milyenben nem), valamint hogyan (vagyis milyen módon) tudunk hatékonyan kivitelezni.

A változások, melyek a technikák gyakorlása közben a kommunikációnkban bekövetkeznek, hozzásegíthetnek ahhoz, hogy egyszerre több kommunikációs csatornát figyelve felismerjük az üzenetek egymáshoz viszonyításában a saját és mások (disz)harmóniáját, (in)kongruenciáját. Kommunikációnk sokrétűségének felismerése és tudatosítása által közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy egy adott témát meggyőzően és attraktívan tudjunk bemutatni. A tárgyalások, kommunikáció során a saját és a partner hitelességét képesek legyünk felismerni, könnyen felismerjük partnerünk és saját magunk gondolkodási stratégiáit, érzésvilágát, élményeink szerkezetét, társas helyzetekben tartást és magabiztos viselkedést tudjunk megjeleníteni, rapportba (összhang) kerüljünk más emberekkel (pl. szülőkkel családdal, gyermekkel, munkatársakkal, ügyfelekkel), megtanuljuk felismerni más emberek vagy a tömegtájékoztatás manipulációs kísérleteit, illetve saját képességeinket integráltabban felhasználva sikeresen, célunkat elérve kommunikáljunk, mert kommunikációnk minősége, ami leginkább befolyásolhatja életünk minőségét!

IDŐPONT és HELYSZÍN

lásd a főoldalon

A programot tartja: Varga Zoltán

[gravityform id=4 name=Csakjelentkezés title=false description=false ajax=false field_values=’unique_id=1′]