csábítás elmélete és gyakorlata

…avagy az elemi ösztöntől a saját stílusig…

csábítás elmélete

Az állatvilágban jól megfigyelhető a csábítás során az a jelenség, hogy a hím mindent megtesz azért, hogy külsejével és udvarlási szokásaival magára irányítsa a nőstény figyelmét. Célja nem más, mint beteljesíteni az elemi ösztönöktől vezérelt, elsődleges küldetését: gondoskodnia kell a fajfenntartásról. 

Ne gondoljuk, hogy a csábítás folyamatában ezek a mélyen gyökerező, tudatalatti késztetések bennünk nincsenek jelen. Minden olyan praktika, amely a külső jegyek kiemelését szolgálják – izomtömeg-növelés, szépészeti beavatkozások, illatanyagok használata, kreált hajviselet – mind-mind azért fontosak számunkra, hogy általuk elérhessük azt a célt, hogy az ellenkező nemű partner felfigyeljen ránk. Hogy kitűnjünk a tömegből. Hogy továbbvivői lehessünk az emberi faj fenntartásának. Az elemi ösztönt és a tudatalatti parancsszavát átírni szinte lehetetlen, olyan mélyen kódoltak bennünk.

Természetesen a csábítás során a saját stílus kialakítása is rendkívül fontos. Életünk során számtalan jól vagy kevésbé jól működő párkapcsolatot látunk magunk körül. Akaratlan olvadnak részünkké a megfigyelésen alapuló tapasztalatok. Van véleményünk arról, hogyan is lehetne jól működtetni egy kapcsolatot, éppen csak arról beszélünk nagyon keveset, hogy hogyan “alapozzunk”. Hogyan juthatunk el odáig, hogy egyáltalán párkapcsolatról beszélhessünk? Hol és hogyan ismerkedjünk?

A Csábítás elmélete és gyakorlata tréning során megtanulhatod:

  • miben más alapvetően a férfi és a női kommunikáció
  • milyen érzelmi mozgatórugói, mintái vannak a női és a férfi oldalról a kapcsolatnak
  • felismerheted a különbségeket, ezáltal megértve a “kiegészítő” pontokat
  • miért más az érzések kimutathatósága a társadalmi elvárások függvényében

 2012. Június 30-Július 01  | szombat, vasárnap | 09:00 – 18:00 óráig

HELYSZÍN: Budapest

a programot tartja: Varga Zoltán

tréning DÍJA: 39.200,- HUF + áfa

 

csábítás elmélete

Egy kapcsolat kialakításakor a csábítás és megismerkedés szakasza rendkívül fontos. Annak ellenére, hogy a legtöbben nem adnak elég időt a folyamat kiteljesedésére, mert ebben a rohanó világban szeretnénk mindent készen kapni. A számunkra optimálisan működő párkapcsolatot is. Jogos igény ez? Vajon jelen lehetnek-e egy kezdeti csábítás-szakaszban lévő kapcsolatban a hosszú évek alatt megélhető történések mélységei és magasságai?

A csábítás folyamatának fontos része a megismerkedés. Meg merem-e szólítani? Merek-e választ adni? Az esetlegesen jelenlévő, előzőekben megélt kudarcélményektől való félelem elakadásokat okozhat. A Csábítás elmélete és gyakorlata tréningen megtanulhatod, hogyan emelkedj felül ezeken a régi sérelmeken, hogyan formáld azokat tapasztalattá.

Megfigyelhető, hogy vannak olyanok, akiknek a csábítás soha nem okozott problémát, és vannak, akik számára a megismerkedés igazi próbatételnek tűnik.

Vannak “hogyan ismerkedjünk” könyvek és jó tanácsok, amelyeket időnként akár sikerülhet is valóra váltani de a csábítás és megismerkedés során, akkor számíthatunk eredményességre, ha ezek a megnyilvánulások, a mozdulataink és a mondanivalónk harmóniában van egymással. Ez a hitelesség alapja.

Hogyan érhetjük ezt el? A kulcsszó az önismeret és a kommunikáció. Ismernünk kell a saját reakcióinkat, érteni és értelmezni kell azokat az érzéseket, amelyeket a  kudarcélmények, és a sikerélmények hoznak felszínre. A kommunikációs készségek kiválóan fejleszthetők, és a Csábítás elmélete és gyakorlata tréningen alkalmazott gyakorlati szituációkban ezek készségszinten megjeleníthetők.

Fontos érteni önmagunk működését, és ezen keresztül érteni másokét is.  Tudni az alapvető különbségeket a női és férfi szerepekről, családi és társadalmi minták lenyomatairól.

A kommunikációs készségek fejlesztése során megtanulható, hogyan kérdezzünk és az is, hogyan hallgassunk meg. Ez rendkívül fontos a csábítás-szakaszban, hiszen ebben a periódusban deríthejük ki egyeznek-e az alapnézeteink, ki milyen mintákat és értékeket hozott magával a kapcsolatba. Erre időt és értő figyelmet kell szánni.

A kezdeti szakaszban rendkívül fontos szerepe van az alapok megteremtésének, hiszen erre épül majd a kapcsolat. Ha ebben a korai megismerkedési fázisban nem vagyunk képesek jól kommunikálni az érzéseinket és az álláspontunkat, akkor hogyan leszünk képesek erre, amikor a valódi megterheléseket hozó élethelyzetek, változások megjelennek majd? Nem csak meghallgatni de meghallani is kell a másikat, tudni az ő fontossági sorrendjeit, és ismerni az érzéseit  ahhoz, hogy azt képesek legyünk elfogadni és teret adni annak megéléséhez.

A múltban megszerzett összes tapasztalat, akár pozitív, akár negatív előjelű élmény volt, mind-mind önmagunk megismeréséhez visz közelebb, bővítik a saját érzelmi skálánk és a válaszadási képességünk repertoárját.

A  megismerkedésekhez szükséges nyitottságot az önsmeretünk adja meg, és annak felismerése, hogy egy esetleges elutasítás is kezelhető. A csábítás-szakaszban ha tudunk jól kérdezni és jól meghallgatni a válaszokat, viszonylag hamar kideríthetjük, hogy van-e jövője az adott ismerettségnek. Az önbizalomszint fejlesztése is rendkívül fontos, hiszen ha a saját énképünk-testképünk és értékeink tudatában vagyunk, akkor leszünk képesek egy minőségben megélhető társkapcsolat kialakítására.
A Csábítás elmélete és gyakorlata tréningen megtanulhatod azt is, hogy az eleve bennünk lévő férfi és női energiákat, milyen külső eszközök használatával, és milyen belülről kifelé áramló viselkedési módok hangsúlyozásával tudod fejleszteni, lágyítani, előnnyé formálni.

csábítás elmélete

[gravityform id=2 name=Jelentkezés regisztráció title=false description=false ajax=false]

Trackbacks

  1. […] tréning: http://selfskills.hu/csabitas-elmelete/ Posted in: BOLDOGSÁG, CSÁBÍTÁS, FÉRFI, NŐ, […]

Speak Your Mind

*

Ezt olvasta már?
GoalSetting


és vágyott eredményeink Bevezetés az álmok, vágyak, lehetőségek és célok, célkitűzések világába „a célok megmutatják, hogyan juthatsz el oda, ahova menni akarsz, de gyakran nem adnak elég támogatást ahhoz, hogy ...