férfi és nö

“Férfi és nő sohasem érthetik meg egymást, mert mindegyik mást akar. A nő a férfit, a férfi a nőt.”

Karinthy Frigyes

Férfi és Nő viszonya

…avagy a szerepeink hálójában…

A világ, és azon belül önmagunk egyensúlya is csak úgy teremthető meg, ha különbséget teszünk a nő és a férfi energiái között.

Férfi és nőKülönbséget tenni akkor tudunk, ha fel- és elismerjük a férfi és a nő energiáinak kiegyenlített és egyenrangú fontosságát, és azt, hogy akár férfiként, akár nőként vagyunk jelen a világban mindkét energiaminőség jelen van bennünk.

Az iskolai rendszerben számtalan terület (földrajz, matematika, kémia, biológia, irodalom) elméleti tudását kell megismernünk, éveket szánva a szellemi gyarapodásra de soha nincs lehetőség a legalapvetőbb tényezőről, a viszonyrendszereinkről és a párkapcsolati minőségekről értekezni. A családi minták sokféle férfi és nő modell mintáját teremtik meg, és teljesen eltérő párkapcsolati viszonyokat tárnak elénk.

A legtöbb esetben azonban a napi rutin és rohanás mellett, nem marad idő arra, hogy a férfi és nő szerepek mögött fellelhető érzelmekről és valódi igényekről, vagy azok beteljesedésének hiányáról elbeszélgethessünk.

A tapasztalatok generációról-generációra való átörökítése szinte teljesen megszűnt, és a rendkívül dinamikusan változó világunkban talán már eleve nehézségekbe ütközik, hiszen a mai nő és a mai férfi igényei, a párkapcsolatokról valott elképzelései nagyban eltérnek a korábbiaktól.

Mindannyiunk alapigénye a társas lét, mindannyian kiegyensúlyozott párkapcsolatban szeretnénk élni. De meg kell értenünk, hogy férfi és nő között nincs önmagától működő “boldog párkapcsolat”. Annak megteremtése mindkét fél részéről befektetést igényel. Önmegfigyelést, a másik elfogadását, kompromisszumkészséget, a kölcsönös bizalom megtartását, a ki nem mondott sérelmek és megbántódások kellő időben való tisztázását.

A kiegyensúlyozott párkapcsolat megteremtése időigényes feladat. Bele mertünk már gondolni abba, hogy mennyi időt szánunk a munkánknak, a gyereknevelésnek, a hobbinknak és az egyéb kötelezettségeink elvégzésének? Ehhez mérten mennyi időt szánunk tudatosan férfi és nő párkapcsolati viszonyunk minőségi megélésére? Arra, hogy önmagunkat és a partnerünket egyaránt figyelembe véve javíthassunk a kialakult helyzeten. Arra, hogy az elképzeléseinkben létező tökéletes párkapcsolat illúziójának kergetése helyett megéljük a valós érzelmeinket, jelenünket?

Kiknek ajánljuk a Férfi és Nő tréninget?

  • azoknak, akik még keresik a megfelelő partnert
  • és azoknak is, akik úgy érzik “elcsúszott” és hiányzik “valami” a kapcsolatukból
  • azoknak, akik komoly “megismerkedési” gondokkal küzdenek
  • azoknak, akik hajlamosak túl gyorsan “továbbállni”

A nő és férfi energiaminőségének megjelenítődése eltérő, a férfié sokkal inkább látható és tudható, mint a női minőségé, hiszen jelen van a mindennapjaink történéseiben, a világot uraló gazdasági helyzetben, minden olyan folyamatban, amely a karrier, az ego, a hatalmi törekvések és a naponta megélt “harcjátszmáinkhoz” szükségesek. A női minőség sokkal finomabb, lágyabb és “láthatatlanabb”, de jelenléte adja az élet valódi milyenségének és minőségének megélését.

Sajnos az évszázadok folyamán, a társadalmi berendezkedés és azok a folyamatok, amelyek az egyének szocializációs folyamataiban mentek végbe inkább a férfi-energiák erősítését szolgálták. Pedig nincs kiáramoltatás befogadás nélkül. Napjainkban sokat hallani arról, hogy a női energiák meglétét tudatosan is erősíteni kellene, sokak szerint ez lehet az alapja annak az új egyensúly megteremtésének, amely egy harmónikusabb és élhetőbb, emberibb világhoz vezethet.

Természetesen nem arról van szó, hogy minden egyes férfi és nő fele-fele arányban kellene, hogy rendelkezzen ezekkel az energiákkal, hiszen akkor elég lenne egyszerűen csak emberi lényeknek lennünk. A valódi hangsúly az arányokon van, és azon, hogy a bennünk lévő energiákat az adott szituációkban hogyan tudjuk mozgósítani.

Ehhez ismernünk kell a két energiaminőség közti különbséget és azok esszenciális erejét. Képessé kell válunk elfogadni azt, hogy a bennünk élő férfi és nő energiaminőség egyaránt fontos az életünk minden területén, és minden időszakában. Meg kell értenünk azt, hogy ezek az energiák szorosan összefüggő és egymást kiegészítő, támogató rendszerek.

Érteni és érezni azt tudjuk, ami lényünk és történéseink részét képezi. Hogyan lennénk képesek megérteni a csak férfi, vagy csak női energiát, ha nem képezné lelkünk részét mindkettő?

A Férfi és nő tréningen:

  • megtanuljuk felismerni azt, hogyan találkozhatnak egymást erősítve és nem gátolva az eltérő elképzeléseink
  • megtanuljuk felismerni a figyelmeztető jeleket, hogy az okokat időben képesek legyünk alakítani
  • megtanuljuk azt, hogy az időnként elkerülhetetlenül jelenlévő konfliktusokat, hogyan formálhatjuk hosszú beszélgetések lehetőségévé.

Megtanulunk képessé válni arra, hogy megéljük az elképzeléseinkben lévő “boldog párkapcsolat” elemeit leképezni a tényleges férfi és nő párkapcsolat valóságára.

Felismerhetjük a bennünk meglévő jungi megfogalmazás szerinti anima és animus tudattalan folyamatokban alakuló és fejlődő képét, és azt, hogy ezeket az idealizált női és férfi típusokat hogyan és milyen események, megfigyelések vagy éppen családi minták hatására alakítottuk önmagunkban. Ez vezethet el bennünket, ahhoz, hogy önmagunk megismeréséhez juthassunk közelebb. Ahhoz, hogy lehetőségünk legyen megélni boldogabb párkapcsolatokat, hogy lehetőséget teremtsünk arra, hogy a különböző élethelyzetek optimális megoldásához a bennünk létező energiamintákat a megfelelő módon érvényesíthessük.

Ha képesek vagyunk végiggondolni azt, hogy az életünk mely területén és időszakában használtuk nem a valós rendeltetése szerint, hanem a társadalmi konvenciók és rosszul értelmezett szabályok szerint működtetve a bennünk eleve meglévő kettősséget, akkor képessé válhatunk arra, hogy az önmagunk útját járva alakíthassuk ki a számunkra megfelelő női és férfi energiaminőség helyes arányait és annak alkalmazhatóságát, megteremtve ezzel a harmónikus létet önmagunkban és a világgal való viszonyunkban egyaránt.

Időpont: 2012. November 03-04.  | szombat, vasárnap | 09:00 – 18:00 óráig

HELYSZÍN: Budapest

a programot tartja: Varga Zoltán

tréning DÍJA:  39.200,- HUF + áfa

[gravityform id=2 name=Jelentkezés regisztráció title=false description=false ajax=false]


Trackbacks

  1. […] tréning: http://selfskills.hu/ferfiesno/ Posted in: Boldog kapcsolatban, Te vagy a […]

Speak Your Mind

*

Ezt olvasta már?
Jóga tábor


Jóga - Élettan Tanszék A 2012. nyári, izsáki tábor programja | Haladó JÚLIUS 24., kedd 13:00 Étkezés, elhelyezkedés 16:00 Tábornyitó, tűzgyújtás Mireisz Lászlóval 17:30 Utolsó vacsora 20:00 Naplemente-gyakorlat JÚLIUS 25., ...