Utazás a lélek középpontjába

Önismeret és Spiritualitás

Biztosan Ön is tapasztalta és megélte már, hogy néhány civilizációs betegség áldozatai vagyunk, amelyeknek egyik tünete a jelenlegi kultúránk jellegzetes intellektuális arroganciája. Intellektuális arrogancia például annak a feltételezése, hogy tökéletesen értünk bármely gondolatot első hallásra, csak mert felismerjük a szavakat. Pedig a gondolatokat csak akkor tudjuk felfogni, ha azok egy megfelelő belső változást tükröznek; csak azt értjük meg, ami bennünk létezik, és semmi olyan nem létezik bennünk, amit nem mi vittünk volna be, megemésztve és alaposan mérlegelve. Ehhez sokkal több kell, mint az intellektualitás. A munkáink során bemutatott módszerek többsége felkínálja az eszközt önmagunk megváltoztatásához.

Mély Belső Átalakulás / Core Transformation

Az igazi rejtély nem ott keresendő, hogy mit nem látunk tisztán, hanem magában a látásban. Hogyan látunk, éppen az a rejtély. Hogyan értünk? Honnan tudjuk, hogy mi a valóság? Miként észleljük a világot? Mi érdekel? Mi dönti el, hogy mit fogok csinálni, érezni, gondolni a következő percben? Ezek a legfontosabb titkok.

De maradjunk csak a látásnál. Ne az érdekeljen minket, hogy mit látunk, hanem az, hogy mi a látás maga? Márpedig a látás a szemünk előtt van, a szemünk előtt történik, és mégsem azt látjuk! Ez a legkomolyabb rejtély. Tökéletesen megismerhetnénk, hiszen mi csináljuk, az orrunk előtt zajlik, és még csak fel sem ismerjük. Ha tudunk is róla valamit, nem tudjuk, mit nézzünk, merre forduljunk. A legnagyobb rejtélyek nem messze kint vannak, hanem a lehető legközelebb hozzánk. Olyannyira közel, hogy még csak el sem tudjuk választani magunktól.

Nézzünk egy másik példát!

Mi a boldogság? Milyen válaszokat tud adni az ember erre a kérdésre? Definíciókat, meghatározásokat, hasonlatokat, körülírásokat, feltételeket. Szavakat, gondolatokat, írásokat, utalásokat és hivatkozásokat mások írásaira. E közben még csak nem is ismeri a boldogságot, esetleg még soha nem is volt boldog. De eszébe se jut az a mozdulat, hogy közvetlenül élje át a boldogságot! Csak tudni akarja, hogy mi az. Azt hiszi, ha a meg tudja magyarázni, akkor az már van is. A boldogság tudásából – hogy mindent tudunk a boldogságról – ugyanis nem következik az, hogy meg is éljük azt. Akkor pedig ez a tudás tulajdonképpen teljesen felesleges; kárba vész a sok fáradozás és igyekezet. A rejtélyabban van, hogy miért nem vesszük észre, hogy mit kellene tennünk, hogyan kellene mozdulnunk, hogyan kellene egy állapotot megvalósítanunk, hogyan kellene teremtenünk. Holott rajtunk múlik az ügy, velünk kellene megtörténjen. Mi vagyunk az alanya a boldogságnak (annak kellene lennünk). Elmondhatjuk, hogy sok ember keresi a boldogságot, és mégsem boldogok. De vajon miért? Azért, mert valamit nagyon elvétenek. Azért, mert a boldogság is rejtély.

Van egy zen tanítás: a Holdra mutató ujj. „Nicsak a Hold!” – mutatunk valami külső dologra. És oda kapjuk a fejünket a Hold felé, és nem is gondolunk az ujjra, észre sem vesszük az ujjat, ami a figyelmet a Holdra felhívta. Holott a mutatás, a megmutatás sokkal fontosabb dolog a Holdnál. Az érdekesebb jelenségek máshol, közelebb játszódnak le, nem arrafelé, amerre az utalás történik. Vegyük észre az ujjat, és haladjunk tovább ebben az irányban! Látni fogjuk, hogy a legfontosabb jelenségek még „a Holdra mutató ujj”-nál is beljebb játszódnak le. Egészen belül! Itt!

 

 

 

A Mély Belső Átalakulás (Core Transformation) az NLP talán egyik legspirituálisabb módszere.

A módszer megalkotója Connirae Andreas, aki testvérével, Tamara Andreassal együtt dolgozta ki a módszert. A mély belső átalakulás segítségével maradandó változásokat érhetünk el olyan területeken, ahol eddig hosszas önkeresés vagy elemzés sem hozott eredményt, különösen akkor, ha a kérdés érzelmekkel kapcsolatos. Egy mély belső átalakulás sokszor csak egy-két óráig tart, de a hatása örök életre megmarad.

Tréningünk gyengéd és egyben hatékony módot kínál arra, hogy problémáinkat – rossz szokást, betegséget, nem kívánt érzelmet vagy bármilyen válságot – lehetőségnek tekintsünk eddigi életünk túllépésére, és felfedezzük a belső teljességet, ami életünk alapjává válhat. Segítségével egy negatív viselkedésből, késztetésből, hiedelemből kiindulva olyan egységre, szeretetre és kozmikus békére irányuló tudatállapotokat fedezhetünk fel, amelyeket a különféle misztikus iskolák évszázadok óta keresnek – és amelyek – különös módon – negatív mintáink mögött rejlenek.

A módszer biztonságos és néhány óra alatt megdöbbentő felfedezésekhez juthatunk. A gyakorlatok során a résztvevők megtapasztalhatják, hogy bármilyen zavaró viselkedésük, rossz szokásuk, érzelmük milyen jó, pozitív célt szolgál. A célok láncolatának feltárása megmutatja, hogy végső, legalapvetőbb célunk: a jelenlét. Teljességben élni, egésznek lenni, értékesnek lenni, megtapasztalni, hogy eleve megvan bennünk a mindenséggel való kapcsolat. A célok láncolatának következetes végigkísérése mély, belső megtapasztaláshoz és átalakuláshoz juttat. Ezért a változások, melyek a gyakorlatok elvégzése közben jönnek létre egy finom, belülről induló megnyílást, erős átalakulást indítanak el. Ezek az állapotok azonosak a transzcendens vagy spirituális élményeknek nevezett állapotokkal, amelyek által egyre inkább felfedezhetjük, hogy abból az egyetlen belső természetből és erőforrásból indul ki életünk, amik igazán vagyunk. Életünk során, a közös munka alatt ezt a bennünk már meglévő teljességet tárjuk fel.

A gyakorlat többszöri ismétlése nemcsak egy ideiglenes jó érzéshez, hanem új, „belső központból” megélt élet alapjaihoz is közelebb visz.

 Amit a tréningen kínálunk:

  • egy mély és bensőséges kapcsolat lehetőségét azzal kapcsolatban aki „ÉN”-nek hívja magát
  • tapasztalást az élményeinket, azok szerkezetét, megélését és tudatosítását illetően
  • az „egy élmény” megélésének lehetőségét, az „egy íz” ízét, az „egy hang” hangját
  • tanulási lehetőséget egy hatékony, mély önismereti rendszerről
  • gyakorlási lehetőséget tapasztalt vezetőkkel

A MÉLY BELSŐ ÁTALAKULÁS tréningünk minden résztvevője kap 1 db egy alkalomra szóló “LEBEGÉS” bónt,

amelyet a BVSC Szőnyi úti sporttelepén működő satori-tartályunk díjmentes használatára jogosít.

[gravityform id=2 name=Jelentkezés regisztráció title=false description=false ajax=false]