Szobabicikli a víz alatt – Hódít az új vízi őrület

Aqua Studio_604Már nálunk is egyre több helyen elérhető és kipróbálható az egyik legújabb vízisport, az aquaspinning, melynek a lényege, hogy medencébe süllyesztett, rozsdamentes anyagból készült szobabicikliken kell tekerni a fogyás érdekében.

A víz alatti edzések rehabilitációs hatását már jó pár éve felfedezte az orvostudomány, így jött az aquaspinning is, melyet körülbelül három éve alkotott meg egy olasz fizikoterapeuta, hogy sérült sportolók gyógyulását és újbóli megerősödését segítse elő vele.

A módszer egyre több embernek tetszett meg és egyre jobban elterjedt, az “apuaspinning” szóra rákeresve már hazánkban is találhatunk olyan helyeket, ahol élvezhetjük a víz alatti tekerés előnyeit.

A szobabiciklik a medence aljára vannak süllyesztve, magasságuk a legtöbb esetben tetszés szerint állítható, így van, aki csak válltól fölfelé látszik ki a vízből edzés közben, míg mások szívesebben tekernek úgy, hogy csak a lábuk van a víz alatt.

Ellenállás állító azonban nem található a bicikliken, hiszen az ellenállást teljes mértékben a víz szolgáltatja. Azok, akik kipróbálták már a sportot, szinte kivétel nélkül azt mondják, hogy eleinte észre sem veszik a tekerés nehézségén, hogy vízben vannak, de rövidesen elkezdik érezni a hatást és egyre nehezebben tudják tartani a ritmust. Az edzés egyébként hasonlít a hagyományos szobabiciklis tréningekre, ahol szintén lassabb, nyugodtabb és erőteljesebb “sprintszakaszok” váltogatják egymást.

A szakértők szerint az aquaspinninggel remekül le lehet fogyni, hiszen akár 6-700 kalóriát is leadhatunk vele egy nap alatt, nagyszerűen formálja a lábakat és a feneket, javítja az anyagcserét és a víznek köszönhetően könnyebben távoznak bőrünkön keresztül a méreganyagok. Mindemellett jó hatással van a szívre és az erekre is és csökkenti az ezekkel kapcsolatos betegségek kialakulását.

Közeleg a nyár, így a biciklik hamarosan kikerülhetnek a szabadtéri medencékbe, ami tovább bővíti a módszer előnyeit a barnulás lehetőségével.

Forrás: Greatist.com

Speak Your Mind

*

Ezt olvasta már?
Magnesium_Img


A gyermekek csontjainak fejlődését, megerősödését illetően eddig mindig a kalcium került szóba, de egy új kutatás eredményei szerint a magnézium még a kalciumnál is többet segíthet az egészséges, erős csontozat ...