Hivatalos tény: Az állattartás jót tesz az egészségnek

Cats-vs-DogsAz Amerikai Szívszövetség (American Heart Association) szakértői bebizonyították, hogy a háziállatok, különösen a kutyák tartása csökkenti a különböző szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

A kutyákra gyakran mondják, hogy az ember legjobb barátai. Úgy tűnik, ez egészségügyi szempontból is igaz. Ez főként a kutyatartással járó plusz mozgásnak köszönhető, de pszichológiai szempontból is jó hatással vannak ránk négylábú kedvenceink.

“A kutatások kimutatták, hogy azoknak az embereknek, akik háziállatot, főként kutyát tartanak, átlagosan alacsonyabb a vérnyomásuk, egészségesebb a koleszterinszintjük, alacsonyabb a testsúlyuk, jobban reagálnak a stresszhelyzetekre és agyukban több boldogsághormon szabadul fel” – mondta Barbara George, New York-i kardiológus.

Az Amerikai Szívszövetség tagjai több erre vonatkozó kutatás eredményeit is alaposan átvizsgálták, így összesen több mint 5200 kutyatartó életmódjáról és egészségi állapotáról kaptak képet. Nem meglepő módon az derült ki, hogy ők többet mozognak a kutyasétáltatás és egyéb, a kutyatartással járó tevékenységek miatt, mint azok, akiknek nem volt kutyájuk. A számok tekintetében ez egészen pontosan azt jelenteti, hogy a kutyatulajdonosok 54%-kal nagyobb valószínűséggel végeznek az egészséges életmódhoz elengedhetetlen mennyiségű testmozgást naponta, mint mások.

“A kutyasétáltatás egy remek tevékenység, nagyszerű módja a testmozgásnak, hiszen tudatosan bele sem gondolunk, hogy éppen eddzük a testünket. A kutyákkal való folyamatos foglalkozás remek eszköz lehet a fogyásra, idegeink megnyugtatására, sőt, a depresszió leküzdésére is” – tette hozzá Dr. Nieca Goldberg.

Forrás: Health.com

Speak Your Mind

*

Ezt olvasta már?
Aqua Studio_604


Már nálunk is egyre több helyen elérhető és kipróbálható az egyik legújabb vízisport, az aquaspinning, melynek a lényege, hogy medencébe süllyesztett, rozsdamentes anyagból készült szobabicikliken kell tekerni a fogyás érdekében. ...