Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Zen meditáció-lépésről lépésre

A Zen meditáció segítségével az elmédet engeded relaxálni, kérlek kövesd a következő egyszerű utasításokat!

 

  • 1, Ülj egy szék első harmadára, vagy egy párnára a földön.
  • 2, Rendezd a lábaidat olyan pozícióba, amit kényelmesen meg tudsz tartani. Fél-lótusz üléshez tedd a jobb lábad a bal combodra.
  • Teljes lótuszüléshez tedd a másik lábad is a másik combodra. Ülhetsz egyszerűen lábaidat a testedhez közel behajtva, de légy benne biztos, hogy a súlyod 3 ponton oszlik el: a két térdeden a padlón és a fenekeden a kerek párnán. Széken tedd a lábaidat vállszéles terpeszbe, a lábak szilárdan helyezkednek el a földön.
  • 3, Vegyél mély levegőt, fújd ki teljesen, és vegyél még egy mély levegőt, fújd ki teljesen.
  • 4, Megfelelő fizikai testtartással a levegő az alhasba áramlik. Lélegezz természetesen, megítélés nélkül vagy bizonyos módon véve a levegőt.
  • 5, A figyelmedet fordítsd a légzésedre, míg ezt a Zen meditációt gyakorlod. Amikor a figyelmed elkalandozik, hozd vissza a légzésre újra és újra – annyiszor, ahányszor szükséges! Maradj így, ameddig csak lehetséges, követve a légzésedet és visszatérve hozzá, amikor a gondolataid felkelnek.
  • 6, Légy teljesen, alapvetően egy önmagaddal. Egyszerűen próbáld kihozni magadból a legtöbbet. Az ülő periódus végén, óvatosan hintáztasd a tested jobbról balra, az íveket egyre növelve. Egyenesítsd ki a lábaid, és bizonyosodj meg róla, hogy érzel velük, mielőtt felállsz.
  • 7, Gyakorold a könnyű Zen meditációt minden nap legalább tíz vagy tizenöt percig (vagy hosszabb ideig) és fel fogod fedezni a Zazen időtlen életének kincsesházát- magát az egész életedet.

Comments

  1. A zen shakuhachival vagy más fúvós hangszerrel végezhető formájának (suizen) elmélete és több félévnyi gyakorlata lépésről-lépésre itt: http://www.zentely.blogspot.hu

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?


Hipnózis A hipnózis egy módosult tudatállapot, amely létre jöhet önhipnózis vagy mások hipnózisa során. A hipnózis a görög alvó szóból ered, az állapotra való utalással, mert a hipnózis alatt, úgy ...