Relaxáció és Aranygyökér

A csodálatos aranygyökér

Ez akár egy népmese címe is lehetne… de nem mese jön, hanem egy stresszcsökkentő gyógynövény bemutatása. Manapság a bioboltokban és patikákban többnyire citromfüvet, macskagyökeret vagy orbáncfüvet ajánlanak túlzott vagy káros stressz ellen, aranygyökeret ritkán, pedig az ősi népi tapasztalatokon kívül modern tudományos vizsgálatok is igazolják rendkívüli hatékonyságát. Nyilván nem csodaszer és nem panaceum (általános gyógyír), de ha állandóan kimerültek vagyunk, fokozott stressztől szenvedünk, leromlott a teljesítményünk, vagy a depresszió kerülget minket, érdemes kipróbálni.

Az aranygyökér (latinul Rhodiola rosea, de sok más neve is van: sarki gyökér, rózsagyökér, varjúháj, illatos rózsásvarjúháj) bámulatosan sokrétűen és hatékonyan ellensúlyozza a káros stresszhatásokat. Az északi félgömbön az alhavasi területeken – főleg Szibériában, Kínában és Skandináviában – őshonos. A Távol-Keleten és Szibériában már évszázadokkal ezelőtt számos feljegyzést készítettek jótékony hatásairól, de Európában a vikingek és az ókori görögök is megfigyelték különleges áldásait. Az ősi szibériaiak úgy tartották, hogy aki rendszeresen varjúháj teát iszik, száz évig fog élni. Az egykori Szovjetúnió tagországaiban és a skandináv országokban rengeteg tudományos kutatást végeztek vele, meggyőző eredményekkel.

forrás: andalodo.hu

Speak Your Mind

*

Ezt olvasta már?
pokol bugyrai


Annak megítélése, hogy mi a „rossz”, vagyis a pokolba jutás kritériuma, az illető vallástól függ, de sokszor még ezen belül is meghatározatlan, függ az adott kortól, az erkölcsi és ...