ÖNISMERET | Tökéletlen rend…

vs. TÖKÉLETES RENDETLENSÉG

Bevezetés a hatékony időkezelés világába.

Az idő egy egyedülálló és értékes erőforrás, amire szükséged van, hogy elvégezd a munkádat, elérd a céljaidat, és élvezd amit lehet.

Hogyan tegyünk rendet múltunkban, jelenünkben és lehetséges jövőnkben?! avagy kirándulás  “a tökéletlen rend és tökéletes rendetlenség” világában!

A MÚLT a JELEN és a JÖVŐ RENDBEHOZATALA

Megszokásból kifolyólag, az átlagember csak egyféleképpen él. És amikor az “egyféleképpen” kiég, valami meghal és használhatatlanná válik. Ezen a ponton az ember nem dolgozhat tovább, mert már egyrészt halott.

Amikor azonosulunk az “alvó önmagunkkal”, csak a szerves házunk alsó emeletén élünk. Megszokásból kifolyólag, csak egyetlen módon,  egyféleképpen használjuk magunkat, amíg az nem válik használhatatlanná, és miután már kiégett, átköltözünk, mint egy cigány egy másik táborba. Ha egy hagyományos házban élnénk így, nem vennénk a fáradtságot, hogy kicseréljük a kiégett villanykörtét; egyszerűen átmennénk egy másik szobába. Mire arra kényszerülünk, hogy kiürítsünk egy “központot”, és áttelepedjünk egy másik “központba”, “önmagunk” egyharmadban már halott.

Szeretnénk többé-kevésbé úgy berendezni ezt az új “másféleséget”, mint amilyen az előző “egyféleségünk” volt, ahonnan már menekültek vagyunk, de már nincs meg mindenünk, amit korábban birtokoltunk.

Sok mindent kellett magunk mögött hagynunk, amikor költöztünk. Ebben az új “másféleségünkben” improvizálnunk kell, régi, ismerős dolgokat létrehozni teljesen másnak tűnő anyagokból. De fantáziával és képzelettel majdnem olyan kényelmesen érezhetjük magunkat, mint az előző lakóhelyünkön.

Ha hozzászoktunk ehhez az egyféle élethez, beleőrülhetünk ebbe a kényszerű száműzetésbe a megszokott lakásunkból. Ha már elhasználtuk az összes anyagot a központ életbemaradásához, kénytelenek vagyunk egy másik “másféleségbe” költözni, ahol betegessé és ostoba módon ismétlődővé válhatunk. Ezután már nem lesz hova visszavonulnunk, és az egyetlen lehetséges sorsunk az, ha várjuk az egész “önmagunk” elkerülhetetlen szervi halálát.

Még a kisgyerekeknél is van néhány “dolog”, ami már fiatal korban elhasználódhat. Az “egyféleségeink” és  “különbözőségeink” élettartama a hatásoktól függ, és attól, hogyan használjuk. Ha egy “féleségünk” elhasználódott, már szinte lehetetlen megjavítani. Bár minden ember többé-kevésbé ugyanannyi juttatást kap kezdetben, de más-más ütemben használják fel ezt az anyagot az élet során.

Ha egész életünk során csak három pár cipőnk lenne, és soha nem tudnánk őket helyettesíteni, bolondok lennénk, ha csak egy párat hordanánk, amíg tönkre nem megy, aztán a másikat, végül a harmadik párat. Ha tudnánk, hogyan kell élni, gyakran cserélnénk a cipőnket, egyforma mértékben használnánk, hogy tovább tartsanak.

Az nem elég, ha most elkezdünk többféleképpen élni. Már így is értékes időt veszítettünk azzal, hogy életünket és figyelmünket eddig “egyféleképpen” vagy “egyféle” életre korlátoztuk. Most már nemcsak a jelent kell rendbe hoznunk, hanem a múltat is. Valamennyire rendbe hozhatjuk a múltat azáltal, hogy visszapillantunk önmagunk életére – legalább annak legfontosabb pillanataira – a “többféleség” a színes lencséin keresztül, amelyeket általában nem használunk és nem használtunk.

A gondos alapozás ne teher legyen, hanem kíváncsi kutatás, információszerzés!

Tréningünk az NLP alapjait ötvözve könnyen alkalmazható és hatékony módot kínál arra, hogy mit és hogyan kell tenni azért, hogy sikeres legyen időkezelésünk, szemben korábbi, esetleg ettől eltérő élményeinkkel. A tréning legfőbb célja azoknak az erőforrásoknak és hétköznapi technikáknak az előhívása és tudatosítása a gondolkodásunkban, viselkedésünkben amelyek segítségével a problémaorientáció felől az eredményorientáció felé elindulva elsajátíthatjuk, hogy mit (mely viselkedést és elemeit), mikor és hol (mely időben és milyen szituációban, kontextusban kell, lehet, érdemes használni, és milyenben nem), valamint hogyan (vagyis milyen módon) tudunk hatékonyan kivitelezni a megfelelő időben és helyen.

IDŐPONT: 2012. Január 26. | csütörtök | 18:00 – 21:00 óráig

HELYSZÍN: 1137 Budapest, Jászai Mari tér 4/b (2.em. Ezüst-Híd Oktatási Központ)

az előadás, workshop díja: 4.800,- HUF + áfa

tartja: Varga Zoltán

 

[gravityform id=2 name=Jelentkezés regisztráció title=false description=false ajax=false]

Speak Your Mind

*

Ezt olvasta már?


Milyenek voltak az ötvenes évek?   Legtöbbünk csak filmekből, elbeszélésekből ismeri. A korszakot legtalálóbban az évtizedekre betiltott, majd 1990 után pillanatok alatt elfelejtett filmvígjáték,A nagyrozsdási eset és a szintén betiltott A tanú című film ...