Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

ÖNISMERET | Bevezetés és gondolati keretek

Bevezetés

Vannak jó stratégiák, amelyeknek csak egy bajuk van, hogy nem lehet velük egy életen át tanulni. Az, hogy van egy stratégiám, amely ma működik, nem jelenti azt, hogy az holnap, holnapután vagy jövőre is működni fog, miután módosulnak a környezeti tényezők és feltételek. Mindannyian ismerünk embereket, akik azért jutottak rossz helyzetbe vagy betegedtek meg, mert nem voltak képesek reagálni folytonosan változó környezetükre.

Mindegyikőnkkel rengeteg minden történt eddig életetünk során. Ezek a tapasztalatok alakítják jövőnket. Hogy milyen jövő kerekedik ki múltunkból, nagyban függ attól, hogyan bánunk múltunkkal, magunkkal. Életünk egyes eseményei bizonyos sorrendben történtek meg velünk. A sorrendet valószínűleg nem tervezte meg senki sem, egyszerűen így adódott. A saját magunkkal kapcsolatos megértésünk nagy része ezen a némiképp összevissza sorrenden alapszik. Mivel csak egyféle sorrend van, legtöbben csak egyféleképpen értjük meg a dolgokat. Ez korlátozhat. Ha életünk eseményei más sorrendben történtek volna, most más lenne a megértésünk és akár egészen máshogyan viselkednénk vagy éreznénk magunkat. Vannak akik csak egyféleképpen tudják felhasználni tapasztalataikat, ekkor nagymértékben korlátozhatják magukat és sok mindent nem vesznek majd észre, sok gondolat meg sem fordul a fejükben és sok helyre nem is jutnak el.
Szeretnék egy gondolatot elültetni bennetek, amely szerintem mérföldkő az önismeretben, a fejlődésben. Ahányszor csak bizonyossá váltok valamiben, mert sorozatosan sikerül, kezdjetek el gyanakodni:

Vajon mi az amit nem veszek észre?

Amikor beválik valami, az nem jelenti azt, hogy más nem válna be, és azt sem, hogy nem lehet mást csinálni, ami talán még értékesebb. Gyakran megtörténik, hogy akikkel találkoztam és beszélgettem, ugyanazzal a megértéssel távoztak, mint amivel érkeztek. Egészen bámulatra méltóan bármi újat képesek az általuk ismert és megszokott keretek közé begyömöszölni. Így persze semmin sem változtattak. Minél sikeresebb az ember, annál elbizakodottabbá válhat, és annál kevésbé valószínű, hogy megálljon, s elgondolkodjon:

Mi az amit nem csinálok? Mit csinálhatnék másképp?

Ez az egyre növekvő kíváncsiság még a legszürkébb feladatot is épp olyan színessé, örömtelivé, érdekessé varázsolja, mint a legizgalmasabbat.
Ajánlott önismereti worksopjaink:
  • BEVEZETÉS
  • I. ÁLMOKBÓL CÉLKITŰZÉSEK – CÉL (ÁLOM) ÁSOK
  • II. TÖKÉLETLEN REND… – IDŐKEZELÉS ÉS TÖKÉLETES RENDETLENSÉG
  • III. KOMMUNIKÁCIÓNK MINŐSÉGE – NEM ÉRT TÉGED A VILÁG
  • IV. KREATIVITÁS ÉS STRATÉGIÁINK – HA NEM MŰKÖDIK AZ AMIT ÉPPEN TESZEL…
  • V. (PÁR)KAPCSOLATAINK VILÁGA – VEZETŐ KONTRA BEOSZTOTT ÉS NŐ KONTRA FÉRFI ÜGY. ELNAPOLVA.
  • VI. EGÉSZ|SÉG ES ÖNISMERET – TEST ÉS LÉLEK EGY RENDSZERNEK A RÉSZEI…
  • VII. SPIRITUALITÁS ÉS ÖNISMERET – HA BENNED CSEND VAN, KÍVÜL REND LESZ
Sokan teszik, hogy elképzelik magukat, hogy milyenek szeretnének lenni. Aprólékosan, pontosan építik meg ezt a képet, s képen akár még látják is magukat, hogy milyen szép és precíz mozdulatokkal végzik gyakorlataikat. Ekkor nagy lehet a vágy, hogy „csak egy kicsit” belépjünk az elképzelésünkbe, hogy megéljük azt, hogy milyen lenne, milyen lesz. És átérezzük az elképzelésünket… Ám ez nem jelenti azt, hogy el is jutottunk oda a megfelelő minőségben, sem azt, hogy megtanultunk valamit közben magunkról. Kiválóan lehet ámítani magunkat ezzel. A matematikus a megoldás kidolgozása után nem dől elégedetten hátra a karosszékében és mondja, hogy kész, hanem gondosan ellenőrzi az eredményt és az utat, ahogyan az eredményre jutott. Ugyanis ha ezt ő nem végzi el, megteszik helyette mások. Ezt nevezik alaposságnak.

 

A gondos alapozás ne teher legyen, hanem kíváncsi kutatás, információszerzés!

Tréningünk az NLP alapjait ötvözve könnyen alkalmazható és hatékony módot kínál arra, hogy mit és hogyan kell tenni azért, hogy sikeres legyen a kommunikációnk, szemben korábbi, esetleg ettől eltérő élményeinkkel. A tréning legfőbb célja azoknak az erőforrásoknak és hétköznapi technikáknak az előhívása és tudatosítása a kommunikációban, amelyek segítségével a problémaorientáció felől az eredményorientáció felé elindulva elsajátíthatjuk, hogy mit (mely viselkedést és elemeit), mikor és hol (mely időben és milyen szituációban, kontextusban kell, lehet, érdemes használni, és milyenben nem), valamint hogyan (vagyis milyen módon) tudunk hatékonyan kivitelezni.

IDŐPONT és HELYSZÍN: 2011. szeptember,

[regisztrált partnereink az őket megillető áron, illetve kedvezményeikkel együtt vehetnek részt rendezvényeinken!)

 

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?
Explore-Catalog


Átjárások a "TÉR" közepébe Előadásunk, mini workshopunk ízelítőt ad, gyengéd és egyben hatékony módon bevezetést nyújt arra, hogy problémáinkat - rossz szokást, betegséget, nem kívánt érzelmet vagy bármilyen válságot - lehetőségnek ...