Négy étkezési tipp az eredményes diétához


A fogyni vágyók gyakran elkövetik azt a hibát, hogy éheztetik magukat, így rendszertelenné válik az étkezésük, hiszen mindig éhesek, ezért könnyebben és gyakrabban elcsábulnak néhány falat erejéig és annak is nagyobb a veszélye, hogy este nekiállnak nassolni, ami egyenes út a hízáshoz.

A következő tippek segítségével elkerülheted mindezt, sőt, egy egyszerű trükk segítségével akár még nagyobb adagokat is ehetsz, mint eddig, mégis fogyni fogsz, amennyiben diétádat valamilyen rendszeres testmozgással is kiegészíted.

Adj zöldségeket és gyümölcsöket minden fogáshoz

A gyümölcsök és zöldségek kevés kalóriát tartalmaznak, ugyanakkor tele vannak tápanyagokkal és segítik az emésztést és az anyagcserét is. Érdemes minden recepthez a szokásosnál egy kicsit többet adni belőlük, így akár nagyobb adagokat is ehetsz, anélkül, hogy a hízástól kellene félned. A lédús zöldségeknek köszönhetően hamarabb fogod úgy érezni, hogy jól laktál és nem marad benned hiány- vagy éhségérzet, miután felállsz az asztaltól.

Ne “tartalékolj” a főfogásra

Ha étterembe mész és nincs lehetőséged több gyümölcsöt vagy zöldséget adni az ételhez, akkor rendelj kezdésként egy levest. Így a főételből kevesebbet kell majd enned, hogy jóllakj és nem kell félned a plusz kalóriáktól. Akár otthon is összedobhatsz egy könnyű salátát előételnek a főfogás előtt.

Hagyd, hogy a szemeid is jóllakjanak

Ha leülsz enni és azt látod, hogy a tálcán lévő étel a fél fogadra sem elég, akkor nem valószínű, hogy elégedetten, jóllakottan állsz majd fel az asztaltól, még ha az étel, amit ettél laktató is volt. Pakold meg a tálcát zöldségekkel, gyümölcsökkel, joghurttal és egyéb egészséges ételekkel, ami jól menne az adott fogáshoz. Ha nem is eszed meg mindet, sokkal valószínűbb, hogy elégedettnek fogod érezni magad étkezés után, hiszen szemeidet is sikerült jóllakatnod a sok finomság látványával.

Ne feledkezz meg a proteinről és a zsírról

A proteinek és a zsírok elengedhetetlenek ahhoz, hogy tényleg jóllakottnak érezd magad. Ezek nélkül szinte bármennyi zöldséget és gyümölcsöt ehetnél, hamarosan újra megéheznél. A legegészségesebb protein és zsírforrások a különböző sovány húsok, halak, babok, sajtok és az avokádó.

A negatív kalória és a negatív kalóriás élelmiszerek

Speak Your Mind

*

Ezt olvasta már?
track-stair-walk-400x400


Korábbi cikkeinkben volt már szó arról, hogy milyen eszközökkel és gyakorlatokkal tarthatod magad fitten, ha nincs időd vagy lehetőséged konditerembe járni. Most azt is bemutatjuk, milyen gyorsan égetheted el a ...