Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Mítoszok és tévhitek a hipnózisról

A hipnózis nem agykontroll vagy agymosás. Az embereknek változnak a gondolataik és a cselekedeteik az életük során. Amikor ilyen változás következik be, ami a jellemző információk felfedését eredményezi, ez azért van, mert ez az információ meggyőzés és befolyás hatására kerül felszínre, így embereknél, akik árukat és szolgáltatásokat hirdetnek és árulnak, tanároknál, politikusoknál, ügyvédeknél, vendéglátóknál, szülőknél, és miniszter.

A transz ideje alatt nem vagy rögzítve sehova. Egész idő alatt pontosan tudod, hogy hol vagy. Beállíthatod a pozíciódat, vakarózhatsz, tüsszenthetsz vagy köhöghetsz. Bármikor kinyithatod a szemed, és visszahozhatod magad a transzból, amikor csak szeretnéd. A transz alatt is hallod a hangokat magad körül, mint például a telefoncsörgést. Felébresztheted magad és reagálhatsz bármilyen szituációra, amihez az azonnali figyelmedre van szükség. Irányult maradsz személyhez, helyhez és időhöz. Még beszélgetést is folytathatsz transz állapotban.

A transz nem alvás, habár néhány ember annyira ellazul a transzban, hogy akár el is aludhat. Ez nem probléma, mivel az elme néhány része továbbra is figyel a hipnoterapeuta hangjára. Transzban az alvási tárgyak követhetik az instrukciókat, mint például mozgass egy ujjat, vegyél mély lélegzetet, vagy felkelthetik magukat, amikor túl sok mindent kellene csinálniuk.

Nincs „helyes” út megtapasztalni a transzot. Az egyik ember mély, erősen pihentető érzésként tapasztalhatja, míg egy másik könnyű, úszó érzésnek. Néhány ember hallja a terapeuta összes kimondott szavát, míg másik engedik az elméjüknek, hogy az átirányuljon más gondolatokra. Néhány tapasztalat élénk ábrázolás, míg mások nem. Néhány ember emlékszik a javaslatokra, amiket hall, míg mások nem. Minden ember hipnózis tapasztalata egyedülálló.

A hipnózis nem eredményezi senkinél, hogy az ellenkezőjét csinálja annak, amit szeretne, vagy ami ellentmond az értékrendjének. Először is a hipnoterapeutának etikusan szükséges csak azokat a javaslatokat tenni, melyek segítik a kölcsönösen elfogadott eredményeket. Másodszor, az ügyfelek nem fogékonyan az olyan javaslatokra, melyek szemben állnak az erkölcsükkel és értékrendjükkel- mivel ez az egyik összetevője a sikeres hipnózisnak.

Emlékezzünk arra, hogy a hipnózis nem tud megoldani minden problémát. Még hipnózissal is, szükséges lehet számodra, hogy készítsünk néhány lelkiismeretes tervet, és felkutassuk a változások típusait, amiket el szeretnénk érni. Neked is cselekedned kell, hogy eredményt érhess el. A hipnózis nem egy csodaszer. A hipnózis eredményes lehet számos esetben, de nincs rá garancia, hogy ez a hipnózis nálad is működni fog.

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?
GoalSetting


A hipnózis egy kommunikációs módszer, ami transzt vagy transz-közeli állapotot idéz elő. Hipnózis lehet egy egyén által megszervezett és egy másiknak címzett, vagy lehet önmagunk által szervezett (önhipnózis). A transz ...