Miért érzik ellenállhatatlannak magukat a férfiak?

Ha a férfiak az alkalmi szex kedvéért kalandokba bocsátkoznak, az esetek többségében túlbecsülik a nőkre gyakorolt vonzerejüket. A nők ezzel szemben inkább arra hajlamosak, hogy a ténylegesnél jóval kisebbnek ítéljék meg hatásukat a férfiakra.

A férfiak magabiztossága a legtöbb férfi esetében nem ismer határokat, főleg akkor, ha a nők meghódításáról van szó. Nem ritkán fordul elő, hogy a kiszemelt nő nemet mond, ám a férfi a határozott elutasítást is igennek veszi.

Mennyire jövök be a másik nemnek?

Ez mindenekelőtt a villámrandik esetében fordul elő, amikor csak kevés idő áll az érintettek rendelkezésére, hogy a másikat megismerjék, s megítéljék, van-e esélyük szexre a villámrandi-partnerrel – állapították meg az amerikai Williams College kutatói. Carin Perox és kollégái 199 egyetemi hallgató viselkedését figyelték meg villámrandik során.

A randik előtt mindenkinek pontoznia kellett saját vonzerejét, s arról is beszámolni, mennyire nyitottak egy lazább kapcsolatra. Minden közreműködő öt, vele ellentétes nemű partnerrel ismerkedhetett meg az egyenként három percig tartó villámrandik során. Miután a gyors randevúk lezajlottak, minden résztvevőnek újra meg kellett ítélnie vonzerejét és azt, mekkora hatást tett a potenciális partnerekre. Természetesen arról is vallottak, mi a véleményük azokról, akikkel beszélgettek.

A számok arról árulkodnak, hogy a férfiak hajlamosak arra, hogy túlbecsüljék azt a hatást, amelyet a nőkre gyakorolnak. Ez főleg abban az esetben helytálló, ha a férfiak nyitottak lennének a szexre az adott partnerrel. A kutatók különösen megdöbbentek azon, hogy minél vonzóbb volt az adott nő, a férfiak általában annál ellenállhatatlanabbnak érezték magukat. Azok a férfiak, akiket a nők ténylegesen vonzónak találtak, kevésbé hajlottak saját maguk túlértékelésére, mint a kevésbé vonzóak.

Több tipikus hiba is lehet…

„Két hiba is van, amelyet a férfiak gyakran elkövetnek: vagy azt gondolják, hogy az adott nő érdeklődik irántuk, s kiderül, szó sincs erről. Ez azonban sokszor kínos félreértésekhez vezet, s az egónak is sokat árt. A másik esetben viszont a nő tényleg érdeklődik iránta, ám ő ebből semmit sem vesz észre” – mondja Perox, aki szerint az evolúció szempontjából teljesen érthető a férfiak viselkedése.

Az egóra mért csapást ugyanis jóval könnyebb kiheverni, mint tudatára ébredni, hogy hidegen hagyja a nőt. A pszichológus ugyanakkor azt tanácsolja az erősebb nemnek, hogy jobban figyeljen oda a női jelzésekre, a nőknek viszont azt javasolja, hogy adjanak egyértelműbb jelzéseket a férfiaknak.

Forrás: fokuszbanano.hu

Speak Your Mind

*

Ezt olvasta már?


Színek alkalmazása csodálatos dolog, az egyik legcsodálatosabb. A színek gondolatokat, érzelmeket, érzéseket is kifejeznek. De a különböző színek mit is fejeznek ki, mit is jelentenek?   A piros szín jelentése ...