Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Mi teszi a nőket igazán boldoggá?

 

Számos olyan dolog van az életben, amely a női szíveket megdobogtatja. Ám a megfelelő fittség és egészség messze a legfontosabb két tényező, amely a nőket boldoggá és elégedetté teszi – állapította meg egy nemzetközi kutatás.

A nők 71 százaléka szerint a fittség és az egészség számít a két legfontosabb dolognak az életben, amely boldoggá és önmagukkal elégedetté teszi a nőket – olvasható az egyik legnagyobb sportszergyártó Európa több országára kiterjedő közvélemény-kutatásában.

A szex csak a harmadik

A megkérdezésben összesen 3 ezer német, angol, francia, orosz, olasz és spanyol nő vett részt a 18 és 39 évesek táborából. A nők 83 százaléka azon a véleményen van, hogy boldogabb és elégedettebb, ha fittnek is érezheti magát. A boldogsághoz leginkább szükséges tényezők képzeletbeli dobogóján a teljes szexuális élet végzett: a szexet a válaszadók 65 százaléka sorolta be a legfontosabb dolgok közé.

A saját testükkel kapcsolatos elégedettségről úgy nyilatkozott a megkérdezett nők 66 százaléka, hogy az edzett test igenis fontos, ám 80 százalékuk inkább kicsi, mint izmos feneket szeretne – utóbbit mindössze minden ötödik nő választaná. Ha dönteni lehetne, a nők többsége (64%) inkább lapos hasat választana magának, mint nagyobb melleket (32%).

A kedvelt sportokkal és testmozgási formákkal kapcsolatban erősen megoszlanak a nők preferenciái: a legnagyobb népszerűségnek (mindössze 19 százalékkal) a sétálás örvend, amelyet az úszás követ (17%), majd a tánc következik (11%), és a sort a futás zárja (7%).

A kevesebb legtöbbször több…

A kutatás ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy nem feltétlenül méregdrága ajándékok szükségesek ahhoz, hogy a nők örülni tudjanak az életnek – az apróbb dolgok sokkal többet számítanak. A nők 74 százaléka saját bevallása szerint annak tud a legjobban örülni, ha egy jót nevethet barátaival, ám 65 százalékuk már azt is nagyon értékeli, ha frissen áthúzott ágyban hajthatja nyugovóra fejét.

A tiszta lakás a nők 65 százalékát tölti el elégedettséggel, a zenehallgatás 58 százalékuk esetében vált ki ugyanilyen érzést. A virágcsokroknak 59 százalék örül, s mindössze 39 százalék mondja azt, hogy egy-egy drágább ékszer hozza csak igazán lázba.

 

forrás: fitforfun.de, fokuszbanano.hu

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?


  A világ felnőtt lakosságának harmada fizikailag inaktív, a passzív életmód évente ötmillió ember életét követeli. Nagyjából minden harmadik, tizenöt évesnél idősebb egyén - világszerte mintegy 1,5 milliárd ember - ...