Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Mi lesz velem a szakítás után? 1. rész

Néhány jó tanács a talpra álláshoz.

Mindannyian tudjuk, milyen keserű és felzaklató tud lenni egy szakítás. Ennek ellenére a szakítás néha jó is lehet. Azonban amikor nem jó, akkor az ember úgy érzi, hogy eljött a világvége. Az ismerőseid ilyenkor azt mondják “túl fogod élni”. Az emberek többsége valóban túl is éli és újra talpra áll. Rengeteg tanácsot kapunk ilyenkor arra nézve, hogy mit NE tegyünk.
A szakítás utáni dráma enyhítésére íme néhány dolog, amit érdemes megtenned.

– Menj el
Nem kell túl messzire menni, sem túl sokáig. Néhány nap egy közeli panzióban tökéletesen megfelel. NE menj a barátaidhoz, vagy családtagjaidhoz. Nem számít, mennyire együttérzőek, biztosan elfogultak lesznek valamennyire, mivel nagyon szeretnek.
A legjobb ha találsz egy csendes, semleges helyet, ahol nem vesznek körül a kapcsolat ideje alatt felhalmozott apró szuvenírek és emlékek. Egy csendes, tiszta hotelszobában teljesen saját kis fészked lehet a sírásra, kiabálásra, alvásra, gondolkodásra, olvasásra, vagy arra amit csak szeretnél és ami csillapítja a téged ért sokkot és fájdalmat.

– Készíts egy előnyök / hátrányok listát
Vegyél elő egy papírt és rajzolj négy oszlopot: előny, hátrány, előny, hátrány felirattal.
Az első két oszlopnál írd le, mi volt az előnye, illetve hátránya annak, hogy együtt voltál a barátoddal / barátnőddel. A következő két oszlopba írd bele, hogy mik az előnyei és hátrányai annak, hogy már nem vagy együtt az illetővel. Tedd meg ezt akkor is, ha még fájnak a be ne hegedt sebek. Írd le az érzéseidet. Tartsd meg ezt a listát és meglátod, hogy idővel egy-egy érv egyik oszlopból a másikba vándorol. Ez azért van, mert az emberek általában csak visszatekintve veszik észre az elkövetett hibákat. És bizonyos dolgok, amelyekről azt hittük, hogy jót tesznek a kapcsolatnak, épp ellenkezőleg, károsak voltak.

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?
cyber


A XXI. században a legismertebb és legelterjedtebb társkeresési módszerei közzé tartozik az online társkeresés, amely különböző társkereső honlapokon keresztül történik. Ezeket az online társkeresőket azok az emberek használják, akik elsősorban ...