Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Mi a spirituális gyógyítás gyakorlati haszna?

A spirituális gyógyítás a Lelket gyógyítja, a diszharmonikus energiákat, a tudatalatti blokkokat tisztítja. De hogyan hat mindez a mindennapi életünkre?

Minden gyógyító és/vagy spirituális módszer akkor ér valamit, ha konkrét, kézzelfogható eredményei vannak, tehát jobbá teszi az életünket. Jobban érezzük magunkat a bőrünkben, könnyebben meg tudjuk oldani a problémáinkat, élvezetesebbé tudjuk tenni a kapcsolatainkat, hamarabb el tudjuk érni a céljainkat.

Ha valamelyik gyógymódról azt állítják, ez majd megoldja az életedet, a problémáid megszűnnek maguktól és innentől minden szép és jó lesz, rögtön gyanakodni kezdek. Nem hiszek ebben a típusú „gyógyításban”, már csak azért sem, mert azok az ügyek az életünkben, amelyeket problémának hívunk, valójában a fejlődésünk elősegítői. Úgy is mondhatnánk, szélcsendben nem lehet megtanulni hajózni – viharban születik meg a jó tengerész. Nézőpont-váltás kérdése, hogy inkább kihívásnak és megoldandónak tartjuk-e az úgynevezett problémáinkat, mint nyűgnek, ami elől inkább menekülnénk.

Emiatt nem létezik olyan csoda-gyógymód, amit ha megkapunk vagy megtanulunk, akkor hátradőlhetünk életünk végéig. Az igazán jó gyógymódok használható önismereti kulcsokat adnak a saját életünkhöz, ahhoz, hogy a kihívásainkra egyedi és kreatív válaszokat tudjunk adni, lehetőleg könnyedén és örömmel. 

A legfontosabb kérdés tehát, hogyan működik a spirituális gyógyítás, mit jelent az, hogy kitisztulnak az energiák, programok, és mindennek milyen eredményei lesznek a fizikai síkon? 

Mit tisztítunk egy gyógyítás alkalmával? 

A tudatalatti és a tudatos elme programjait, amelyek olyan viselkedési minták, hiedelmek és elképzelések, amelyeket sokszor öntudatlanul futtatunk. Amikor ráébredünk egy-egy ilyen hitre, felfedezünk egy-egy ilyen mintát, megérthetjük, hogy az életünkben miért történnek úgy a dolgok, ahogy. A megértés pedig szükséges ahhoz, hogy tudjunk változtatni. A spirituális gyógyítás során fény derül ezekre a jórészt tudatalatti mintákra, ezeket tisztítjuk ki és hangoljuk át olyanra, ami a kliens számára kedvezőbb, általa boldogabb életet tud élni. A tisztítás során feltárulnak olyan új minták, energiaminőségek, amelyek jobban illeszkednek az illető céljaihoz, a boldog életről alkotott elképzeléseihez és ezeket integráljuk is a gyógyítás közben.

A romboló vagy akadályozó hiedelmek átalakítása, a viselkedésünk megváltoztatása ugyanakkor nem lehetséges pusztán lelki szinten – fizikai szinten is meg kell erősítenünk a választásainkat.

A mindennapi életünkben is meg kell tennünk a szükséges lépéseket a tisztítást követően. Például ha valakinél a boldog párkapcsolat megélését akadályozó hiedelmeket és programokat tisztítjuk, lehetővé válik, hogy az illető szeretetteljesebben viselkedjen a partnerével és egyúttal képes legyen nyitottabban be is fogadni a másik szeretetét.  Ha azonban ennek ellenére mégis a korábbi diszharmonikus viselkedési sémákkal él – például vádaskodik, manipulál, féltékenykedik, jelenetet rendez stb. – , akkor lehetséges, hogy a gyógyítás ellenére sem fog igazán változni a kapcsolat.

Az életünk megváltoztatása mindig a mi felelősségünk, rajtunk múlik, mennyire tudunk boldog és harmonikus életet élni a mindennapokban. Ehhez nagyon mélyre ható segítséget nyújt a spirituális gyógyítás. Bár nem oldja meg helyettünk a kihívásainkat, nem végzi el helyettünk a földi tennivalóinkat, nagyon is megkönnyíti számunkra a cselekvést és sokkal könnyebbé válik azt a jót választani, azt a helyes utat, ami számunkra a legmegfelelőbb.
forrás: hazateres.net

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?


Talán könnyebb mondani, mint megtenni - ám ha szeretnénk szárnyalni, továbblépni új dolgok felé, fel kell adnunk azokat, amelyek lehúznak bennünket. Kezdjük el még ma. De mely dolgoktól, érzésektől kell ...