Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Menny és pokol

Menny-es-pokol

Istennel beszélget egy ember:

– Uram, szeretném megtudni, hogy milyen a Paradicsom és milyen a Pokol.

Isten odavezeti két ajtóhoz. Kinyitja az egyiket és megengedi az embernek, hogy betekintsen. A szoba közepén egy hatalmas kerek asztal volt és az asztal közepén egy nagy fazék, benne ízletes raguval. Az embernek elkezdett csorogni a nyála. Az emberek, akik az asztal körül ültek csont soványak és halálsápadtak voltak. Az összes éhezett. Mindegyiknek egy hosszú nyelű kanál volt a kezében, odakötözve a kezéhez. Mindegyikük elérte a ragus tálat és vett egy kanállal. De mivel a kanál nyele hosszabb volt, mint a karjuk, nem tudták a kanalat a szájukhoz emelni. A szent ember megborzongott nyomorúságukat, szenvedésüket látva.
Isten ekkor azt mondta:

– Amit most láttál az a Pokol volt. 

Majd mindketten a második ajtóhoz léptek.  Isten kitárta azt és a látvány, ami a szent elé tárult, ugyanaz volt, mint az előző szobában. Ott volt egy nagy kerek asztal, egy fazék finom raguval, amitől ismét elkezdett folyni a szent ember nyála.  Az emberek az asztal körül ugyanúgy hosszú nyelű kanalat tartottak a kezükben.  De ez alkalommal az emberek jól tápláltak, mosolygósak voltak és nevetve beszélgettek egymással. A szent ember ekkor azt mondja Istennek:

– Én ezt nem értem! 

– Ó, pedig ez egyszerű – válaszolja Isten – ez igazából csak ‘képesség’ kérdése.  Ők megtanulták egymást etetni, míg a falánk és önző emberek csak magukra gondolnak. 

Amikor csak magunkra gondolunk… a Pokol van itt a Földön.

 

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?


Ha közeledik a karácsony mindenkin elhatalmasodik valami furcsa vágy az ajándékozási láz, mindent megteszünk, hogy valami szép és kedves karácsonyi ajándékot vegyünk a szeretteinknek. Mert nincs is szebb dolog, mint ...