Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Kerüld el egyszerűen a házasságon belüli elhízást!

tisztító kúrákSokszor előfordul, hogy a házasságban élő nők egyre több és több kilót szednek fel, ez a jelenség sok vicc és internetes mém alapjául is szolgál. A következőkben három egyszerű módszert mutatunk be, melyekkel elkerülheted a házasság alatti hízást.

Mint minden szokás, az étkezési szokások is “ragályosak”. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy a férje az egészséges étkezés megszállottja legyen, a közös majszolások negatív eredményei pedig a nőkön jelennek elsőként és a legszembetűnőbben.

A következő három, bárki által egyszerűen alkalmazható egyszerű trükkel azonban elkerülhetőek a kellemetlenségek.

Vedd át az irányítást “kajaügyben”

Ez egyáltalán nem nehéz, hiszen a legtöbb házasságban ez egyébként is a nő feladata. Használj olyan összetevőket, ízeket, melyeket mindketten szereztek, de figyelj oda arra is, hogy egészségesek legyenek az általad megvásárolt összetevők és elkészített ételek.

Írd át a recepteket

Ha van egy étel, amit mindketten nagyon szerettek, de meglehetősen hizlaló, akkor bátran nyúlj hozzá a recepthez és helyettesíts néhány összetevőt egészségesebbekkel. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend például itthon is a mexikói konyha, köztük a taco, melyet kukoricalisztből készült lepénybe töltenek és disznó- vagy marhahúst használnak hozzá. Elkerülheted ezeket az összetevőket, ha a lepényt salátalevéllel helyettesíted és csirke- vagy pulykahúst használsz. Könnyen lehet, hogy egy-egy új recept még jobban fog elsülni, mint a hagyományosak.

Ne egyél annyit, mint a férjed

A házasságban a felek többnyire mindenen 50-50%-ban osztoznak, de az étellel jobb, ha kivételt tesztek. Mivel a férfiak többnyire magasabbak és erősebb testalkatúak, rajtuk kevésbé látszik meg egy ugyanakkora adag étel elfogyasztása, mint feleségükön. Egészségesebb, ha az ételadagokat inkább körülbelül 60-40%-ban osztjátok fel.

Forrás: Health.com

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?
sport


Korábbi cikkeinkben már volt szó arról, hogy a futás egy remek eszköz lehet a fogyásra, ha puhább talajon és nem aszfalton végezzük. Emellett érdemes arra figyelni, hogy amíg túlsúlyosnak érzed ...