Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Jó tanácsok a nagy hidegben

 Leginkább egészséges életmóddal, vitamindús táplálkozással lehet elejét venni a hirtelen jött időjárás-változás okozta betegségeknek – szögezte le dr. Vörös Henriette körzeti orvos.

– Azonban a gyerekek és az idősek számára az egészséges életvitel önmagában kevés – hangsúlyozta. – A betegeimnek, különösen az időseknek mindig azt szoktam ajánlani, hogy egyenek sok zöldséget és gyümölcsöt, ám úgy gondolom, a mostaniakban már nincs annyi vitamin, mint 10-20 évvel ezelőtt. Ezért érdemes valamilyen multivitamin-készítménnyel kiegészíteni az étrendjüket. S a folyadékpótlás is nagyon fontos.

Dr. Vörös Henriette szerint a fiataloknak nem szabadna télvíz idején derékig érő dzsekiben közlekedni, hegyes orrú, vékony talpú cipőket viselni. A hosszabb kabátokkal, réteges öltözködéssel egyébként a hölgyeknél megelőzhetők a húgyúti megbetegedések is.

– Mindig elmondom, mert sokaknak sajnos eszükbe sem jut: ha hosszabb útra indulnak kocsival, legyen náluk meleg ital a termoszban, és takaró is – fogalmazott a doktornő. – Nem árt, ha száraz váltóruha, leginkább trikó és zokni is van a táskában.

Minden korosztály számára nagyon fontos a bőrápolás. Nem csak az arcot és kezet kell naponta akár többször is bekenni, hanem az esti fürdőzés után a testápoló használata is ajánlatos – hangsúlyozta a doktornő. Azt javasolja, a reggeli és esti órákban ha lehet, ne tartózkodjunk kint a hidegben, próbáljunk mindent napközben elintézni.

forrás: zalaihirlap.hu

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?


A hóember egy hóból készített, általában ember formájú figura. Gyakran gyerekek, családok építik, esetenként téli rendezvények vagy versenyek keretében épülnek ilyen alkotások. A történelem elmulasztotta feljegyezni az első hóember megépítésének ...