Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Hullócsillag meditáció

A hullócsillag meditáció gyakorlása egyszerre nyugtató és élénkítő. Ez a típusú meditáció összekapcsolja gyakorlóját az univerzummal egy meghitt és gátlástalan módon.
Hullócsillag és Meteorit meditációs tippek
Sokan szeretik a hullócsillag és meteorit meditációt éjszaka végezni, amikor csillagászati hullócsillagok összefonódhatnak a gondolataik hullócsillagaival. A hatásos meditációhoz, a helyszínt, a látási viszonyokat, a légkört, és a kényelmet figyelembe kell venni.

* Helyszín: Válasz egy elvonulásra ideális helyet tiszta kilátással az éjszakai égboltra. A legideálisabb egy természetes közeg, mint egy mező vagy park a zavartalan meditációhoz.
* Látási viszonyok: Hogy növeljük a lehetőségét a hullócsillagok felfedezésének, meditáljon olyan területen, ahol tiszta az égbolt egészen a horizontig. Kerülje a túlzottan kivilágított területeket, mert fényükkel elnyomják a hullócsillagok fényét, amik így szinte „láthatatlanok”. Válasszon ködmentes éjszakát, mivel a köd szintén eltakarhatja az égboltot. A hideg éjszakák biztosítják a legjobb kilátást.
* Légkör: Egy békés környezet a meditációhoz, stressz mentes és kicsit eldugott kell hogy legyen. Próbálja meg elkerülni az olyan helyeket amik hangosak a közlekedés, az épületek, vagy az olyan emberek zajától akik behatolnak az égi szemlélődésébe.
* Kényelem: Ha kényelmetlenül érzi magát, nem lesz képes elmerülni a meditációban. Öltözzön az időjárásnak megfelelően laza, kényelmes ruhába. Vigyen magával egy gyékényszőnyeget vagy pokrócot,ha el szeretne terülni a földön, és röviden vizsgálja át a környéket mielőtt elkezdi a meditációt, hogy tudatában legyen a lehetséges zavaró tényezőknek, amik így nem fogják megijeszteni.

Amikor készen áll a meditáció megkezdéséhez, vegyen mély lélegzeteket és végezze a szokásos relaxációs gyakorlatokat, hogy csillapítsa az elméjét és a testét. Néhányan jógapózok végzését részesítik előnyben, míg mások meditációs zenét szeretnek hallgatni lágy és élénk hangokkal, amik a szikrázó hullócsillagokra emlékeztetnek.
Ha képtelen vagy a szabadban meditálni éjszaka, azok képzeljenek el hullócsillagokat és meteoritokat helyette. Ehhez sötét szoba ajánlott, képek és művészi alkotások csillagos jelenetekről hasznosak lehetnek fókuszpontnak. Kozmikus fókuszpont lehet még a hold, fényes csillagok az égen, üstökösök, csillagképek, a napfelkelte és naplemente.

A hullócsillag meditáció szimbolikus módja az elme megtisztításának a véletlenszerű gondolatoktól, legyenek azok a csillagok a lelki szemeink előtt vagy a tiszta éjszakai égbolton.

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?
img2318062


Mint azt az ókori görög bölcs, Arisztotelész megfogalmazta „az ember társas lény”. Felismerte, hogy az életben való helytálláshoz az önös érdekek mellett erős kötelékekre, emberi kapcsolatokra is szükség van. Egymást ...