Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Hóvilág, hóemberek….

A hóember egy hóból készített, általában ember formájú figura.

Gyakran gyerekek, családok építik, esetenként téli rendezvények vagy versenyek keretében épülnek ilyen alkotások.

A történelem elmulasztotta feljegyezni az első hóember megépítésének idejét. Bob Eckstein a The History of the Snowman című művében a középkorba helyezte az első ilyan figura létrejöttét, mert egy Book of Hours című 1380-as műben, melyet a hágai nemzeti könyvtárban talált, rábukkant egy hóembert ábrázoló illusztrációra.

Hóemberépítés

A hó akkor a legalkalmasabb hóemberépítésre, amikor megközelíti olvadási pontját és tömörré válik. Ekkor alkalmas arra, hogy egy hógolyót görgetve egyre nagyobb méretű labdává növekedjen. A porhó erre nem alkalmas, mert nem tapad megfelelően. A hóember építés legmegfelelőbb ideje egy melegebb délutánt követő havazás, és szükséges a megfelelő mennyiségű hó.

Általános gyakorlat a hóember „felöltöztetése”. Fejére kalap, gombjait, szemét és száját kavicsokkal, orrát répával lehet ábrázolni.

Európában és Észak-Amerikában a klasszikus hóember-forma három részes, egy-egy labda a fejnek, törzsnek és a test alsó részének. Kelet-Ázsiában inkább két részes az általános hóember. Japánban a neve yuki daruma (雪だるま) a kerek formájú Daruma baba után.

A világ legnagyobb hóembere

A rekorder női hóember

A világ legnagyobb hóemberének rekordját egy 2008-ban Bethelben (Maine) épült női hóember tartja. A Maine-t képviselő amerikai Olympia Snowe szenátorasszony után Olympiának keresztelt hóember 37,21 méter magas volt.

A korábbi rekord szintén Bethelben készült 1999 februárjában. Angus, a hegyek királya 34,62 méteres volt és több mint 4 080 000 kg-ot nyomott.

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?
hógolyócsata


  Először a japánok űztek sportot a hógolyózásból. A kísérlet annyira jól sikerült, hogy már több országban rendeznek bajnokságokat és természetesen világbajnokságot Japánban, külön csapatokkal, szabályos méretű pályán és szigorúan ...