Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Hógolyózás

 

Először a japánok űztek sportot a hógolyózásból. A kísérlet annyira jól sikerült, hogy már több országban rendeznek bajnokságokat és természetesen világbajnokságot Japánban, külön csapatokkal, szabályos méretű pályán és szigorúan ellenőrzött méretű és minőségű hógolyókkal.

Lassan 20 éve számít a hógolyózás igazi sportágnak Japánban, a fiatal sportág népszerűségét mindennél jobban mutatja, hogy a japánoknál már körülbelül 2000 csapat versenyez rendszeresen és a japánoknak már több országot, pl. az USA-t vagy Kanadát sikerült megfertőzniük ezzel az őrülettel.Természetesen a versenysportnak már komoly szabályai vannak. A hógolyózásban két darab hétfős csapat küzd meg egymással egy 40×10 méteres téglalap alapú pályán. A pályát két teljesen hasonló térfélre osztják, mindkét oldalon beépítettek kisebb-nagyobb műtárgyakat (lehetőleg hófalakat), amelyek mögé el lehet bújni a záporozó hógolyók elől. Mindkét térfélen vagy egy különleges hely, ide a csapat zászlója kerül. A cél, átmenni a másik csapat térfelére és elhozni a zászlajukat. Akit eltaláltak a hógolyóval az kiesik.Egy mérkőzés háromperces csatákból áll, az a győztes, aki először elhozta a másik zászlaját, vagy az ellenfél összes játékosát kidobta. Ha ez nem jön össze, akkor a játékidő lejártával az dönt, hogy kinek van fenn több játékosa. A meccs két nyert háromperces csatára megy.
Külön kérdés a játékszer, vagyis a hógolyó. A hógolyókat a jégkockákhoz hasonló sablonnal készítik, ezzel biztosítva, hogy megfelelnek a szabványnak. Tehát nincs otthonról hozott, titkos módon összegyúrt hógolyó, csak azokat lehet használni, amelyek ezzel sablonnal készültek a mérkőzés előtt. A sablonnak köszönhetően a hógolyók átlagos átmérője 6,5-7 centiméter. Egy csapat egy menetben összesen 90 darab hógolyót használhat fel.A 24. Nemzetközi Hógolyó versenyt és a nagydöntőt Japánban tartják most februárban.

Ha nem is egy ilyen nagy versenyt, de most hétvégén a baráttal, a barátnővel, férjjel, feleséggel, gyerekekkel, barátokkal, szomszédokkal mi is rendezhetünk egy jó kis hógolyócsatát.

forrás: sielok.hu

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?


A depresszió nem évszakhoz, nem embertípushoz, nem életkorhoz kötődik, hanem energiahiányos állapot váltja ki és bizony nem válogat. A depresszió jelentése: levert lelki állapot, leromlott hangulat, nyomáscsökkenés. Milyen érdekes kifejezések, ...