Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Háromszín saláta, a harapható egészség

Nagyot változott a világ az elmúlt 30 évben, amikor mindennapos és megszokott volt, hogy valaki kiszalad a konyhakertbe zöldséget gyümölcsöt szed és már ehette azokat.
A mai modern világ a sok –sok technikai vívmányával, újításával emberi és karrierlehetőségével megváltozott. A gyümölcs, zöldség már nem terem a kertben, hanem vásárolni kell, így lassan az alma is és minden egyéb régen majd minden kertben előforduló hazai gyümölcs kuriózummá válik, amit csak megvenni lehet.


Ez az életmód óhatatlanul hozta magával a táplálkozásbeli változásokat és azt hogy kevesebb természetes alapú vitaminhoz jutunk hozzá a mindennapi étkezések során.
Egy kicsit az elmúlt idők hangulatának visszacsempészése, és a manapság jelentkező vitamindeficit pótlására ajánlom kedvenc saját salátareceptemet.
A salátába minden nyersen főzés nélkül kerül bele, így garantált az hogy minden milligrammnyi vitamin benne marad.
Vegyünk sárgarépát, petrezselyem gyökeret, zellergumót, nem fás karalábét, vörös és fehér káposztát. A mennyiség a saját szájíztől függ. A sok sárgarépa kissé édesebbé, a több káposzta kicsit csípősebbé teszi a keverékünket.
A zöldségeket a legfinomabb gyaluval cérnametélt vékonyságú szálakká gyaluljuk, majd összekeverjük a fehér, sárga és vörös színű keveréket, amihez reszelt sajtot, vékonyra vágott sonkát (vagy tonhaldarabokat) adunk és joghurttal felöntjük, összekeverjük és állni hagyjuk.
Ínyencek a joghurtba ezer sziget vagy kapros öntetet is keverhetnek, amely még pikánsabbá teszi a művűnket.
Körülbelül 1-2 óra hűtőben történt pihentetés után önállóan vagy köretként is fogyasztható.
A különlegessége abban rejlik, hogy azok a gyerekek is örömmel fogyasztják, akik egyébként nem hajlandók megenni a zöldségeket. A színek kavalkádja általában elvarázsolja a legválogatósabb pocakkal bíró gyerkőcöt is.
A saláta mindenféle fogyókúrához is társulhat, mivel egészséges, zsír, energia minimális van benne, és a növényi rostok miatt laktató, viszont a vékonyra szeletelés miatt könnyen emészthető.
Elkészítése egyszerű, bárki számára könnyen megoldható feladatot képez és a siker garantált.
A legelső sikeres 90 napos fogyókúrám ideje alatt találtam ki és azóta a családom és a saját személyes kedvencemmé nőtte ki magát, azóta minden ünnepi vagy egyéb családi ebéd vacsora alkalmával kötelező eleme az asztalnak. Talán ez az egyetlen hátránya, azaz ahogy a régi régi reklám mondotta: soha- soha nem lehet megunni!

Minden vélemény számít!