Göncöl szemeszterek

Ügyfélszolgálat: +36-30-394-6840 • E-mail: javas@javas.hu

www.goncolszabadegyetem.huwww.javas.hu

Göncöl

Szellemtudományi Szabadegyetem

A Göncöl Szellemtudományi Szabadegyetem a Javas Hagyományőrző Kör szellemtudományi, gyakorlatorientált iskolája, mely azzal a céllal jött létre, hogy utat mutasson hallgatóinak az egyetemes hagyományon, őstudásokon, szellemi javakon keresztül az önismerethez, vagyis a tudatosság által megvilágított, rendezett, harmonikus életvezetés felé.

Göncöl vállán át az égbe

A magyar hagyomány szerint „a Göncöl táján vala az ég kapuja s vállán át lehetett az öregistenhez jutni”. Ez arra utal, hogy a Göncöl csillagkép szekérrúdjának hetedik csillaga a Sarkcsillag felé mutat, arra megy a szekér. A szekér haladási iránya így a benső, szellemi célt is jelzi számunkra, mivel a Sarkcsillag, avagy Bábamotullája, Magyarok csillaga az égboltozat egyetlen mozdulatlan pontja, amely körül az összes többi csillag forog. Ott van a világfa (világtengely) csúcsánál az az égi nyílás, átjáró a Teremtő honába, ahol eredetünk és legmagasabb szellemi lehetőségünk található.

Szabadegyetemünkön 2012 szeptemberétől a Hermetikus Asztrológia, a Jóga–Élettan, a ­Hagyomány, és a Gyógyászat–Élettan tanszékeken mélyíthetik el hallgatóink ismereteiket. Előadásaink az érdeklődők számára is nyitottak, az órákat napijeggyel, illetve bérlettel is lehet látogatni.

A tanszékeken egy-egy előadás térítésmentesen megtekinthető. A tandíjakból kedvezményt adunk annak a hallgatónak, aki egyszerre két tanszékünkön tanul, ez esetben a magasabb összegű tandíjból 30% engedmény jár. A képzés nappali és internetes/levelező tagozatokon folyik. Az internetes-levelező tagozatra bármikor be lehet iratkozni, elvégzése sem térben, sem időben nem kötött, egyéni tempóban történhet.

A hírlevélre regisztrálni lehet honlapunkon, illetve a javas@javas.hu e-mail címen. Programjainkról, újdonságainkról hírleveleinkben és honlapunkon adunk tájékoztatást.

 

Speak Your Mind

*

Ezt olvasta már?


A legtöbb horoszkóp a Naphoz igazodva határozza meg az adott ember felkelő jegyét. Ez igen egyszerű, eredményes - és egyébként igen ősi - technika. Ezen a rendszeren alapulva a napjegyed ...