Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Fogyókúrás tipp: Feküdj le időben

alvásPusztán több alvással természetesen nem fogsz lefogyni, de ha időben lefekszel, az besegíthet fogyókúrád betartásában és elősegítheti annak sikerességét, állítják a Coloradói Egyetem tudósai.

Egy új kutatás szerint ha nem alszol eleget, az egészségtelen táplálkozási szokásokhoz vezethet, ami egyenes út a súlynövekedéshez. “Alvás közben senki nem fog lefogyni, a probléma ennél bonyolultabb, de a több alvás mindenképpen segíthet a fogyni vágyóknak” – mondta Kenneth Wright, a Coloradói Egyetem vezető alváskutatója.

Wright és kollégái 16 fiatal, egészséges, vékony testalkatú nőt és férfit figyeltek meg, akik körülbelül két hétig a Coloradói Egyetemi Kórház alváslaborjában éltek. Az első három napban, amíg mindenki hozzászokott az új környezethez, kilenc órát alhattak és csak annyi ételt kaptak, ami a testsúlyuk megtartásához elegendő volt.

Ezután két csoportra osztották őket, innentől kezdve az egyik csoport csak öt, míg a másik továbbra is kilenc órát alhatott. Mindkét csapat nagyobb mennyiségű ételt kapott és bármikor, korlátlan mennyiségben magukhoz vehettek édességeket és egyéb harapnivalókat.

Azok, akik csak öt órát alhattak, a hosszabb ébren töltött idő miatt 5%-kal több energiát égettek el, ugyanakkor 6%-kal több kalóriát vittek be a szervezetükbe, mint azok, akik tovább maradhattak az ágyban.

Akiket korán felkeltettek, többnyire kevesebbet reggeliztek, mint a kilenc órát alvó csoport tagjai, de jelentősen nagyobb arányban álltak neki nassolni vacsora után, ami a diétázók számára a lehető legrosszabb időszak, hiszen ilyenkor a legkönnyebb hízni.

A férfiak és a nők szervezete eltérően reagált a kísérletre, előfordult, hogy a sokáig alvó csoport férfi tagjai felszedtek pár kilót (minden bizonnyal a korlátlan édességfogyasztás lehetősége miatt), míg a nők mind megtartották eredeti testsúlyukat. A másik csoportban azonban a nők és a férfiak is híztak.

Ha fogyókúrázol, érdemes korábban lefeküdnöd, hogy kipróbáld, valóban működik-e ez a módszer és könnyebb-e vele a fogyás. Semmit nem veszíthetsz, még ha fogyás szempontjából nem is válik be, legalább kipihentebb leszel.

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?
001_6


Ha evés közben csak az ételre figyelsz, nem tévézel vagy nem végzel más olyan tevékenységet, ami elvonhatja a figyelmedet, akkor kisebb adagokkal is jól laksz, ami nagyban hozzájárul majd a ...