Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Fogyókúrás tipp: Egy pár falat édesség még belefér

1.3.1.3_1A fogyás leggyorsabb módja természetesen az lenne, ha egyáltalán nem ennénk édességet, de mindannyian úgy érezzük időnként, hogy bármit megtennénk egy kis csokiért vagy egy fagyiért és ilyenkor könnyen elcsábulunk. Egy kis “bűnözés” még nem a világ a vége, ráadásul néhány falat csokoládé tökéletesen kielégíti az édesség iránti vágyadat.

Sokan ha bűnbe esnek és nekiesnek valamilyen édességnek, túl sokat esznek belőle, úgy gondolják, már úgy is mindegy, legalább hosszú időre kielégítik édességvágyukat. Egy kutatás szerint viszont ilyen szempontból ugyanúgy megteszi néhány kockányi csoki elmajszolása, mint egy hatalmas tábla befalása.

A kísérletben 100 felnőtt vett részt, akiket két csoportra osztottak. Az egyik csoport kicsi, míg a másik nagy adag édességet kapott. Miután elfogyasztották, kiderült, hogy a sokat nassoló csoport 77%-kal több kalóriát vitt be a szervezetébe, ami egyáltalán nem meglepő.

Az viszont már érdekesebb, hogy amikor a kutatók negyedórával az édességek elfogyasztása után kérdőre vonták a tesztalanyokat, mindkét csoportból körülbelül azonos arányban válaszolták azt, hogy elégedettek a megevett édesség mennyiségével és nem éreznek különösebb vágyat, hogy több csokit vagy fagyit egyenek.

A kutatás eredménye eloszlatta azt a tévhitet, miszerint néhány falat édesség csak még erősebb étvágyat csinál a többihez, ami remek hír azok számára, akiknek különösen nagy szenvedést okoz az édességmentes diéta.

“Ha szeretnél lefogyni, de nem akarsz teljesen lemondani a finomságoktól sem, akkor ez az eredmény valódi örömhír lehet a számodra. Ha kívánod az édességet, egyél belőle pár falatot és várj 15 percet. Az agyad és a gyomrod emlékezni fog rá, hogy milyen finom csokit ettél, és úgy fogod érezni, hogy sikerült kielégítened édességvágyadat” – mondta Brian Wansink amerikai egyetemi professzor.

Forrás: Health.com

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?
diéta és gyógyító képzelet


Aki fogyókúrázik vagy csak egyszerűen egészséges életet szeretne élni, annak gyakran ajánlják gyümölcsök fogyasztását a bennük lévő vitaminok és természetes tápanyagok miatt. Néhány gyümölcs nemcsak az éhségérzetedet csökkenti hatékonyan fogyókúrázás ...