Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Férfi tabutéma: testmagasság, pénz, autó…

 

Testmagasság? Pénz? Autó? Hölgyeim, legyenek óvatosak, min mulatnak párjuk közelében! Vannak olyan témák, amiket jobb elkerülni egy pasi mellett.  

 A humor, a nevetés képessége, a megfelelő önirónia nagyon fontos egy párkapcsolatban. Átsegít minket a nehézségeken, a kríziseken, segít megoldani a napi problémákat. A férfiak gyakran vetik a nők szemére, hogy túlzottan komolyan vesznek mindent, és lássuk be, igazuk is van. Mégis vannak olyan tabuk, amiken egy nőnek soha nem szabad nevetnie. Legalábbis nem élete párja közelében.

Haj

Jobban tesszük, ha nem piszkáljuk a párunk haját, és ne is tegyünk rá megjegyzéseket, különösen ne akkor, amikor fogyni kezd. A kopaszodás nagyon rosszul érinti a férfiakat, érzékenyen reagálnak a témára, és könnyen megsértődnek. Nem olyan nagy csoda ez, hiszen az évszázadok alatt a haj különösen nagy jelentőséget kapott. A testi erőt szimbolizálta, az életerőt, a hatalmat. A kihullása hormonális okokra vezethető vissza, és legtöbbször örökletes. A férfiak attól tartanak, hogy elvesztik vonzerejüket, nem tudnak majd hódítani. Ez pedig mindenki önbizalmát visszavetné, ezért nem szabad viccet csinálni belőle.

Magasság

A nagy, magas, erős férfiak jelenítik meg a maszkulin erőt – ez tény. Ők a hercegek, a lovagok, a nők álmai. Ezek miatt a tudatalattiba ágyazott képek miatt érzik magukat kellemetlenül az alacsonyabb férfiak, és próbálnak kompenzálni. Ilyenkor mondanak nagyokat, vesznek drága autókat. Gyakran azonban a magasak sem érzik jól magukat, talán egész fiatal korukban a magasságuk miatt cikizték őket alacsony társaik. Az átlagméretnek pedig az a baja, hogy átlagos. Látják, ezért nem is érdemes viccelődni.

A férfiassága

A nőknek szinte érthetetlen, miért misztifikálják a férfiak a péniszüket, pont ezért szeretnek élcelődni is vele. Ez a testrész szemmel láthatóan mutatja, hogy egy férfival van dolgunk, ezért ha beszélni kezdünk róla, a teremtés koronája aggódni kezd, hogy összehasonlítjuk valakivel. Talán egy másikkal, akinek nagyobb volt, ezért aggódni kezd, hogy nem tud majd megfelelni az elvárásoknak.

Autó

Néhány generációval ezelőtt még természetes dolog volt, hogy a férfi tartja el a családot. Mindél több pénze volt, annál többen érdeklődtek iránta, annál jobban házasodhatott. Bár társadalmunk rengetegett változott, valahol a legtöbben még így gondolkodunk, holott nincs is így. Nem meglepő azonban, hogy a férfiak azt gondolják, vastag pénztárcájuk, drága autójuk az ő személyükről mesél. Minél kisebb az önbecsülésük, annál drágább státuszszimbólumokat gyűjtenek maguk köré.

forrás: eletforma.hu

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?


A nők nemcsak hogy jobban parkolnak, de szebben is teszik le az autót, csak az átlagos nőnek kicsit tovább tart a manőver. Valószínűleg sok német nő hüledezett a múlt héten, ...