Ezért vagyunk érzékenyek a frontokra

Az utóbbi hetekben rengeteg frontnak volt kitéve szervezetünk. Az emberek többségét megviseli, hiszen az időjárás egyaránt hat ránk fizikálisan és mentálisan is. Lássuk, mitől is vagyunk érzékenyek a frontokra?

 

Radar
Az egy általánosan elfogadott tény, hogy az időjárás változás megviseli a szervezetünket. Emberfüggő, hogy ki, mire érzékeny. Van, aki a hőmérséklet ingadozását viseli nehezen, de sokan a levegő páratartalma vagy a szeles idő miatt panaszkodnak. Érdekes, hogy testünk radarként működik, így már 2-3 nappal egy erősebb front érkezése előtt panaszkodnak az arra érzékenyek.

Az frontok „áldozatai” legtöbb esetben a gyerekek, az idősek és a nők. Ők azok, aki jóval érzékenyebben reagálnak, de az állatokra is jellemző ilyenkor egy általános nyugtalanság.

A meleg hatásai
Melegből is bőven kijárt nekünk mostanság, s míg egyeseket ez boldoggá tesz, addig vannak olyanok is, akik nagyon megszenvedik a jó időt. A meleg hatására megtágulnak az erek, így sokan panaszkodnak ízületi panaszokra, magas vérnyomásra illetve romlik a koncentráció képesség is. Az front érzékenyek ilyenkor sokkal türelmetlenebbek, így gyakoribbak a balesetek, és a migrénre hajlamosak is nehéz időszak elé néznek.

Ha jön a hideg
A hidegre épp úgy lehetünk érzékenyek, mint a meleg frontra. Ilyenkor az erek összehúzódása miatt gyakoriak az izomgörcsök, reumás gyulladások. Akiknek egyébként is alacsony a vérnyomásuk, ebben az időszakba folyamatosan aludnának, hiszen a hideg hatására ez tovább csökkenhet. A gyulladások és görcsök hatására a szív sokkal jobban igénybe van véve, mint „normál állapotban”, és ez szintén nagyon leterheli a szervezetet.

A hidegre érzékenyek ilyenkor mentálisan hasonló tüneteket produkálnak, mint a melegben szenvedők. Idegesség és ok nélküli robbanékonyság jellemzi őket.

Amit megtehetsz magadért
Bár a gyógyszerpiac már tele van olyan tablettákkal, melyek segíthetnek átvészelni a számodra nehéz időszakot, mi mégis azt mondjuk, hogy inkább igyál egy meleg citromfű teát, hiszen enyhe nyugtató hatása pikk-pakk elmulasztja az idegességedet.

Ma már könnyen meg tudod nézni akár az internetes is, hogy mikor milyen front várható. Ha tudod, hogy valami olyan van úton, amire te érzékeny vagy, akkor készülj fel rá előtte. Ilyenkor, ha megteheted, szervezd kicsit nyugisabbra a napodat. Próbálj meg kicsit tudatosabban étkezni, fontos, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt fogyassz, és figyelj a folyadékbevitelre is!

Ha ezekre az apró dolgokra odafigyelsz, sokkal könnyebben fogod viselni az időjárás változásokat.

 

forrás: Devecseri Kata, femcafe.hu

Speak Your Mind

*

Ezt olvasta már?


  Vajon mennyi időnek kell eltelnie egy tragikus esemény után, hogy egy humorista már anélkül csinálhasson viccet belőle, hogy a nézők ízléstelennek tartanák? És tényleg csak az idő számít? Egy ...