Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Ezért egyél sok őszibarackot a nyáron!

A nyár egyik legnépszerűbb gyümölcse az őszibarack, és kétség kívül az egyik legfinomabb is, ám a mellett, hogy kiválóan beilleszthetjük nyári étrendünkbe még számos jótékony hatással is bír. De melyek is ezek pontosan?Nevét onnan kapta, hogy régen inkább nyár végén, ősz elején érett, szemben a sárgabarackkal, ami köztudottan kora nyáron terem. Mára már az őszibarack is nyári gyümölcs lett, köszönhetően a számos kísérletező kedvű termesztőnek, így körülbelül június végétől egészen augusztus végéig fogyaszthatjuk az ízletes gyümölcsöt. Ám mindenképpen érdemes arra ügyelnünk, hogy lehetőleg közvetlenül a termesztőtől, vagy, akinek lehetősége van rá saját vagy ismerős kertjéből szerezze be a gyümölcsöket, mivel természetesen akkor fejtik ki legkedvezőbb hatásukat, akkor a legegészségesebb fogyasztásuk, ha a forró nyári nap és a könnyű tavaszi záporok érlelték őket.

Ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag
Ásványi anyag és vitamin tartalma rendkívül magas, így a nyáron nagyszerű segítség lehet a szervezetünk számára szükséges és nélkülözhetetlen anyagok pótlásában. Kiemelkedően sok magnéziumot tartalmaz, ami azért fontos tulajdonsága, mivel ezt a vitamint kevés gyümölcs tartalmazza ilyen nagy mennyiségben. E mellett kálium, kálcium, boron és szelén is nagy mennyiségben megtalálható benne, amik egymás felszívódását is segítik, valamint a borontartalom emeli a női és férfi hormon szintjét vérünkben, a kálium és kálcium pedig a csontok erősítésében és karbantartásában játszanak nagy szerepet. Magas az A és C-vitamin tartalma is, melyek immunrendszerünket erősítik, és pozitív hatással vannak szemünkre és bőrünkre, valamint kiválóak a különböző gyulladások és fertőzések kialakulásának megelőzésében és gyógyításában.

A tökéletes természetes antioxidáns
Első sorban A és C-vitamin tartalmának köszönhetően kitűnő természetes antioxidáns. A barackban található antioxidánsok megkötik a szervezetben felszabaduló szabadgyököket, ezáltal tökéletes a daganatos megbetegedések megelőzésében és kezelésében. Ezen kívül az antioxidánsok még a szervezet öregedését is késleltetik, hiszen a sejtek vízháztartásának fenntartásán keresztül jelentős szerepet játszanak a sejtmegújulásban is.

Egyéb gyógyító hatásai

Szuper segítséget nyújthat a napozásban is, mivel szervezetünket belülről építve véd az erős napsugarak és a káros sugárzás ellen. Sok barackot fogyasztva így elkerülhetjük a leégést, és megerősíthetjük, illetve kiegészíthetjük a napvédő szerek jótékony hatásait. Sok őszibarack fogyasztása kiváló hatással van a kötőszövetekre és az erekre, valamint hasznos a szívnek és a vérkeringésnek is jótékony vértisztító és szíverősítő hatása révén. A vértisztító hatás azért jelentős, mivel ezáltal egész szervezetünket, így legfőbb szerveinket, többek között májunkat, vesénket és tüdőnket is kiválóan tisztítja, méregteleníti.

Az őszibarack a legjobb „stresszgyümölcs”, mivel magnézium tartalma révén elősegíti a szervezet stressz tűrését. Szakemberek gyakran ajánlják feszült, stresszes életet élőknek, valamint depressziósoknak is, mivel jelentős mértékben oldja a szorongást és csökkenti az idegességet, ezáltal megnyugtat és ellazít minket teljesen természetes módon.

Kiváló könnyű nyári fogyókúrákhoz, diétákhoz is, mivel nagy víztartalma révén lúgosít, emellett teltségérzetünket is növeli, és még a szükséges vitaminokat, cukrokat is tartalmazza, így valóban kiváló kiegészítője lehet egy méregtelenítő diétának.

A természetes bőrtisztító
A rendszeres őszibarack fogyasztás nemcsak szervezetünkre, legfőbb szerveinkre van kiváló tisztító hatással, hanem bőrünkre is. Az izzasztó nyári melegben még jobban megtapadnak a baktériumok és szennyeződések az arcbőrünkön, ezáltal eltömítve a pórusokat és elősegítve a pattanások és gyulladások kialakulását. Az őszibarack hatékonyan veszi fel a küzdelmet a pattanásokkal, mivel fogyasztása révén belülről tisztítja bőrünket, így megakadályozza a szennyeződések megtapadását. A barackban lévő A és C-vitamin pedig bőrünk ellenállóbb lesz általában a megbetegedések ellen, valamint a sebesült bőr is hatékonyabban gyógyul.

Ha tehát a cikk olvasása közben kellően ráhangolódtunk egy kis barackevésre, akkor irány a legközelebbi piac egy kis nyári frissítő és gyógyító őszibarackért!

Forrás: lifemagazin.hu

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?


  Nincs időm arra, hogy téged nyitogassalak. Mondd el, hogy mit akarsz, fogadj el olyannak, amilyen vagyok, vagy ha nem, akkor váljanak el útjaink! Zanzásítva így lehetne megfogalmazni azt a ...