Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Erotikus álomszótár

 

Az ember egészen elképesztő dolgokat képes összeálmodni. Ha olyan szerencsés, hogy reggelente emlékszik az álomfolyójára, amiben éjszaka megmártózott, akkor is csak ingatja a fejét: ennyi marhaságot!

Azonban bármilyen badarságnak is tűnnek a lepergett képek, nem árt tudni, hogy álmaink a  legmélyebb igazságokat közvetítik. Ez ugyan hátborzongató, de így van.

A probléma csak az az álommal, hogy nem tanultuk meg az ábécéjét, így olvasni sem nagyon tudjuk. Mert ha a logikus, nappali használatú agyunkat hívjuk segítségül egy olyan rejtvényfejtéshez, aminek köze sincs a logikához, akkor súlyos logisztikai hibát követünk el, s akkor vállalkozásunk eleve kudarcra ítéltetett.

El tudsz olvasni egy arab írást pusztán magyar nyelvtudással? Ugye, hogy nem. Nem is vállalkozol rá, olyan képtelennek tűnik az ötlet.

Nos, ha nem ismered a szimbólumnyelvet, akkor az álomfejtés is ugyanilyen képtelenség.

A dolgot nehezíti, hogy a kollektív szimbólumnyelv mellett létezik egy egyéni is, személyre szabott, amit egyes egyedül csak Te ismerhetsz, és ebben senki más nem tud tanácsot adni neked. Ilyen formán az álomfejtőknek is búcsút mondhatsz. Irányt adhatnak, de az igazi megfejtés a Te kútfejedben van.

Mondok példát.

Vannak ősi szimbólumok. Ezek általában mindenkinek ugyanazt mondják, némi egyéni eltéréssel, ugyanazt jelentik, gondolkozás nélkül lefordítjuk őket, mert annyira triviálisak.

A Nap például a meleget, az életet, a nappalt jelöli, a tevékenységet, a férfias hajtó- és tetterőt. De ha valaki mondjuk egész életére kiható égési sérüléseket szenvedett egy meggondolatlan napozás során, akkor annak a Nap kap egy szubjektív színezetet, háttérbe szorítva minden kellemes kollektív emlékezetést, és előtérbe húzva az egyéni kellemetlen tapasztalatot.

A virág a tavasz, a szerelem szimbóluma, egy időben még virágnyelvet is kreáltak belőle.

A vörös rózsa meg egyenesen a lángoló vallomások szívhez szóló jelképe.

Már akinek. Egy ismerősöm gyűlölte a rózsát, szinte rosszullét környékezte, ha közelébe került. A különös viszonyulás gyökerei egy szerencsétlen kimenetelű kapcsolatban keresendők. A férfi, akit már látni sem bírt, folyamatosan piros rózsákkal bombázta. Egy idő után zaklatta, aztán azzal sebezte meg arcát.

Akkor most lássunk néhány gyakran előforduló álom-elemet, de mindig tartsuk szem előtt a címszóhoz fűzött egyéni érzelmi hozzá állásunkat.

Alagút= a szülőcsatornát idézi, ezzel együtt a szülés folyamatát. Gyakran bukkan fel nagy változások idején.

Amputálás= szexuális teljesítményünk miatti félelmet jeleníti meg. Az álomban minden végtag szimbolizálhatja a péniszt.

Anya= más nőkhöz fűződő viszony alapjai (férfi), és az a felismerés, hogy maga is tud anya lenni(nő). Fontos, hogy mindenki megértse szülei szexualitását, mert csak ezután tudja a magáét megfelelően értelmezni.

Apa= azt mutatja meg, milyen a férfiasság (férfi), és azt, hogy milyennek kell lennie az eszményi partnernek. A szexuális tartalommal bíró álmokban a tekintély és az erkölcsi feddhetetlenség szimbóluma.

Betörő= privát szféránkba valaki be akar furakodni, olyan, akit nem szívesen látunk. A nőknél jelentheti magát  a nemi aktust, főleg, ha ébrenléti állapotban az nem kívánt.

Cérna= mindannak a szimbóluma, ami nőies. Ha a tűbe fűzés nehézkes, a szexuális élettel van valami baj. A cérnatekercs a rendezett életmódra utal.

Csecsemő= saját csecsemőről álmodni azt jelenti, hogy felismertük önkontrollunk hiányát. Énünknek azzal a részével léptünk kapcsolatba, aki nem akar felelősséget vállalni. Más kisbabáját látni az anyasággal kapcsolatos kérdéseket kell felülbírálni (nő), vagy a felelősségvállalás kérdéseiről elgondolkozni (férfi).

Csók= valamilyen szövetség megpecsételése. Gyakran új ismeretség. Ha minket csókolnak meg, azt jelenti, hogy elismernek azért, amilyenek vagyunk.

Dárda= minden hegyes tárgy fallikus jelentésű. A háborúskodással való kapcsolata miatt utalhat erőszakra, agresszivitásra is.

Dió= összeköttetésben vannak a szexualitással és a termékenységgel. Részint a formája miatt, részint aphrodiziákum-volta miatt. Az egyén igyekszik a szexualitással kapcsolatos dolgait személytelenné tenni.

Eső= utalhat a nemi aktusra, illetve arra, hogy élvezetesnek tekintjük a szexuális tevékenység különböző formáit.

Hal= a különféle halfajták a terhességet jelképezik. Utalhat új életre vagy új kapcsolatra is. Halat kifogni azt szimbolizálja, hogy a nő teherbe szeretne esni.

Halál= erőteljes érzelmek, amiket nincs lehetőség kiélni. Régi énünk pusztulása. Amikor egy fiatal új kapcsolatot létesít, gyakran álmodik egyik szülőjének a haláláról. Ezzel szimbolizálja a vágyát, hogy a családi körből kitörjön, önállósodjon. Ha saját halálunkról álmodunk, akkor hagytuk énünk egy részét elhalni, talán épp egy kompromisszum során.

Homoszexualitás= akkor, ha szülői szeretete vágyunk. A saját nemünkkel összefüggő bármilyen konfliktus vagy szorongás is eredményezhet ilyen álmot. Talán valamilyen másfajta szerelmet vágyunk, mint amilyenben aktuálisan vagyunk. Olyat, ahol a táplálás és nem a szexualitás a fontos. Önmagunk egymástól elütő aspektusaival szeretnénk tisztába jönni. Valamiféle szellemi zavarra utal, ha azonos neművel létesítünk kapcsolatot álmunkban.

Illemhely= a magánélet zavartalanságára való igény. Ha teljesen idegen WC-t kell igénybe venni, azt jelenti, hogy talán nem is sejtjük, milyen nézetei vannak partnerünknek a szexszel kapcsolatban.

Kakas= a péniszt jelképezi.

Kés= valamilyen kapcsolat felbomlása. Kasztrálástól, férfiasság elvesztésétől való félelem (férfi) tudatában van saját erejének vagy fél a behatolástól (nő).

Kulcs= befelé vezetőút, a pénisz.

Mászás= törekvés a csúcsélményre.

Maszturbálás =az önmagunk által gerjesztett szexuális vagy másfajta izgalom utáni vágy. Valamilyen új ingerre való vágyás. Képes megtenni azt, amire szüksége van.

Menyasszony= önmagunkban meglevő nőiességet keressük.

Meztelenség= az álmodó saját természetes szexualitást biztonsággal feltárhatja.

Perverzitás= ha az álmodó nem tud mit kezdeni a normális kapcsolatokkal és kötődésekkel.

Székrekedés= nem tud valakivel megfelelő kapcsolatot létesíteni. Vagy visszafogja magát. Képtelen magát elengedni vagy élvezni a szexuális aktust.

Tánc= mint rituális tevékenység, utalhat az előjátékra.

Tárgyak= minden olyan tárgy, ami hosszúkás, vagy ami behatol, a falloszt jelképezi (fúró, locsoló, toll stb.) Minden olyan tárgy, ami gömbölyű vagy üreges, a női nemi szervet jelképezi (barlang, tál, táskák).

Tükör= ha valaki álmában tükörben látja magát, az nárcizmusra utal és homoszexualitást takarhat. A legmélyebb belső motivációinkat kell átértékelni és átgondolni.

 

forrás: Pamela Ball Erotikus álmok című könyve felhasználásával, fokuszbanano.hu

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?


  A legtöbben inkább udvariasan nevetnek egy gyenge viccen, ahelyett, hogy őszintén megmondanák negatív véleményüket a mesélőnek. A negatív visszajelzések hiánya nagyon elterjedt jelenség, és sok esetben éppen olyanoknál vezet önbizalom-túltengéshez, ...