Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Eltávolodás a stressztől relaxációs technikákkal

Relaxációs technikák

Eltávolodás a stressztől relaxációs technikákkal
(Cathryn D’Imperio cikke nyomán)

A munkahelyi stressz összetett szerepet játszik a véget nem érő emberi kötelezettségekkel, amelyek megtépázzák az emberek lelkét. Újítsd meg a tested szellemét és a lelkedet, egyszerű relaxációs technikákkal, amelyek segítenek egy kevés energia és idő ráfordítással, hogy jobb legyen az életed.

Amellett, hogy enyhítőleg hatnak az éppen aktuális stresszterhelésre, ha rendszeresen relaxációs technikákat gyakorlunk, azt is kimutatták, hogy általánosságban segítik az egészségesebb életmódot, jobb mentális állapotban lesz tőlük az ember, és kisebb a kockázata a szívroham előfordulásának, az agyvérzésnek és a megismételt szívrohamnak.

Jóga
Nagy hangsúlyt fektetve a mély, ritmikus légzésre, a jóga népszerűvé vált az alternatív gyógyításban. Lehetővé tette a résztvevőknek, hogy kiürítsék az elméjüket, és figyelembe vette a személyes adottságokat. Megnyugtató energia járja át a testet jóga közben, valamint segíti a testet rugalmassá tenni, a gyakorlatok során. Mély lélegzetek párosulnak a jóga nyújtó gyakorlataival, amelyek segítenek a test, a szellem és a lélek megújításában. Még ha kevés ideig is gyakorolják, akkor is pozitív hatást fejt ki a személyiségre, úgy érzi az ember, hogy jobb kilátásai lesznek, és az életét ténylegesen irányítani tudja a céljai felé.
Mivel rendkívül népszerűvé vált, ez a szabadidős tevékenység az elmúlt időszakban, a jógát számos főiskola, egészség és fitness központ és edzőterem is kínálja. Azok számára, akik jógát szeretnének tanulni, számtalan könyv és videó áll rendelkezésre, hogy a céljaikat megvalósítsák. Az edzésen résztvevők közötti baráti társaság is motiváló lehet, az első alkalommal jógán résztvevőnek, hogy később rendszeres jógázóvá váljanak, még akkor is, ha ez csak néhány gyakorlatot jelent naponta.

Meditáció
A gyakorlásának és alkalmazásának célja, az elme hatalma, hogy az ember megtalálja a lelki szabadságát és kimeneküljön a stresszből. Meditációt egy csendes helyen, és egy kényelmes helyzetben kell végezni, a hangsúly azon van, hogy tökéletes egyensúlyt hozzunk létre a tudatosság és a pihenés között. Különböző testtartások és pozíciók is léteznek azok számára, akik szeretnének jobban elmerülni a meditáció használatában. Ha rendszeresen gyakorolják, a meditáció pozitívan hat, és egyesíti magában a harmonikus szellemi, fizikai és érzelmi világot. A meditációhoz nem kell képzelet vagy bármilyen technikai eszköz. Egyszerűen ülni kell egy kényelmes helyzetben egy magányos helyen, esetleg lehet használni pozitív inspirációt és megnyugvást adó képeket. Ismétlődő nyugtató szó, vagy hang, egy kifejezés, mint például a béke, segíthet és képessé tesz minket arra, hogy koncentrálni tudjunk a meditációra. A résztvevők választhatnak is, hogy kívánnak meditálni nyitott vagy akár csukott szemmel.

Masszázs
A jóga, a meditáció és a masszázs mind csodálatos technikák, hogy helyreállítsuk a belső békét, az egyensúlyt a test, a szellem és a lélek között. Az elme ereje valóban egy csodálatos dolog lehet, amely lehetővé teszi számunkra, hogy hinni tudjunk az álmokban és megvalósíthassuk azokat a dolgokat, amiket a legjobban szeretnénk. Gyakoroljuk a relaxációs technikákat rendszeresen annak érdekében, hogy fenntartsuk az egészséges szellemet, egy nyugodt hangulatban.

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?


Ókori egyiptomi elméletek Eredetileg az álmokról azt gondolták, hogy a természetfeletti világ részei. Az álmok éjszaka küldött üzenetek voltak az istenektől a falusi emberek számára, mint korai figyelmeztető eszköz egy ...