Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Életmentés, kicsit másképp

Az egészséges életmentő leves

Amikor a gyógyszerek már nem segítenek, jön a népi bölcselet, a csípős paprika, a fokhagyma, és jótékony zsír elegye, egy brutál csontleves képében. Utána pálinka. Ettől még senki sem gyógyult meg, csak az antibiotikumtól, de pillanatnyi felszabadulást, boldogsághormonokat és megnyugvást remélhetnek tőle bőséggel.

 

Életmentő leves | egészségeseknek :)

 

A fenti képen található gyógyhatású készítmények mind ugyanazt tudják, de közös használatukkal új élmény kerül a náthásnak, finomat eszik. Viszont a legnagyobb hatásfok elérésének érdekében az alapanyagok nem mindegy, mikor kerülnek a levesbe.

A leves:

  • 2-3 velőscsont
  • egy fej vöröshagyma
  • egy citrom
  • 1/2 fej fokhagyma apróra vágva
  • 2-3 egész csilipaprika (jalapeno, scotch bonnet, habanero, finomak, erősek, a zöld hegyes erős nem jó ehhez, ha egyáltalán jó bármire, teljesen ízetlen az)
  • só, bors, fűszerpaprika, kakukkfű

A hagymákat kevés olajon pirítom, hozzáadom a csontokat, felöntöm vízzel, fél óráig főzöm nagy nyugiban. Közben lemegyek a bioboltba kakukkfűkivonatért, ami nagy varázslat köhögésre, még akkor is, ha ott előfordulnak olyan tudományos-fantasztikus elemek, akik a kétévesük hetek óta tartó brutál hasmenésére ott keresik a gyógyszert. Bioboltban sem lennék eladó.

Az életmentő leves tálalása

A lényeg tálaláskor érkezik. Aki szereti az életet, pirítósba vakar fokhagymát, rákeni a velőt, megeszi. Borzasztóan megterheli a beteg szervezetet, de amikor ágyban fekvés van, már nem mindegy? A többiek fognak egy friss csilit, félbevágják úsztatási céllal, a tányérba rakják. Utánareszelnek egy gerezd fokhagymát, odanyomják fél citrom levét és rámerik a levet. Aki szereti, tépjen rá mentát, petrezselymet, tolja be tűzforrón, küldjön rá két pálinkát és nyomás a takaró alá mondjuk a Die Hard negyedik részével, mert ilyen állapotban csak azok a filmek érnek valamit, amikben járművekkel szednek le igazi férfiak igazi helikoptereket.

Az ilyen levest pedig a leghatékonyabban egészségesen lehet fogyasztani, megelőzésre biztosan jó.

forrás: malackaraj.blog.hu

… az egyik kedvenc blogunk! :)

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?
Lélekjelenlét


Gyorsaság, pontosság, stratégiai megfontolás és erős koncentráció az adott pillanatra – csupán ennyi kell ahhoz, hogy az ember jól teljesítsen ezen a teszten. Pedig a józan ész és a tapasztalat ...