Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Célkitűzés mint motiváció

Az elmúlt 15 év az önmegvalósítás, az egyén kibontakozásának időszaka volt. Az elmúlt ideológiából felszabadult emberek szinte zsongó méhkasként vetették rá magukat minden kínálkozó lehetőségre, tényleges komoly célkitűzés nélkül, hanem pusztán csak az adott szituáció kedvező volta miatt.
Miért fontos a célkitűzés, ha az ember meg tudja ragadni az adott pillanatban rejlő lehetőséget? Minek tervezni ha sok esetben az azonnali döntés révén tud előre jutni az ember?
Az adott pillanatnyi döntés egy két lépést visz előre, hiszen anyagilag, vagy karrier szempontjából hasznos, előnyös lehet.
A céloknak sokféle vetülete van az emberek életében. A cél kitűzése, megálmodása jelenti az ember útját, azt az ösvényt amit saját maga részére kijelölt. Ha nincsenek célok az életünkben akkor csak pár lépésnyit látunk előre az életünk sárga köves útján, emiatt hamar lekanyarodunk róla ha felmerül valami újabb jónak ítélt lehetőség.
Ha merünk álmodni és célokat állítani magunk elé, azonnal nagyobb léptékben tudjuk látni a döntéseinket azt az irányt amerre haladunk. Könnyebben tudjuk megítélni egy- egy pillanatnyi felmerült helyzet értékét, hasznos-e számunkra, vagy éppen a káros lenne számunkra,még akkor is ha előnyökkel kecsegtet.
Cél bármi lehet, családalapítás, gyerekvállalás és nevelés, házvásárlás, építkezés, egy utazás, de lehet munkahely, vagy pozíció elérése, valamely terv, ötletmegvalósítása. A felsorolás valahol a végtelenben ér véget, nem az a fontos hogy mit tűzünk ki magunk elé, hanem azt hogy kitűzzük és hiszünk benne és el akarjuk érni. Az sem baj ha a cél utópisztikus vagy éppen hihetetlennek tűnő, hinni kell benne.
Ha ezt a lépést megtettünk onnantól kezdve észre fogjuk venni azokat a dolgokat amelyek segítenek bennünket a cél elérésében, sokan ezt a vonzás törvényének nevezik, azaz hogy az univerzum reagál a vágyainkra és elénk hozza azokat. Lehet így is felfogni, nem tudom, hogy így van vagy, nincs de azt igen, hogyha valamiben hiszünk valamiről merünk álmodni, ha valamit ki merünk tűzni célként magunk elé akkor azt el is tudjuk érni. Én azt vallom, hogy ha a cél, az álom a hit áthatja a tudatunkat, mind a tudatos mint a tudatalatti énünket, akkor észrevesszük, mintegy ösztönösen érzünk rá azokra a dolgokra, amelyek lépcsőfokokat jelentenek a cél felé, akár úgy is hogy magunk észre se vesszük, nem is tudatosul bennünk az, hogy ez is előre visz minket az álmunk felé.
Nem fontos, hogy magunk vesszük észre a lehetőséget, vagy a sors hozza elénk, hanem merjük megragadni, merjük kihasználni és soha egy pillanatra se veszítsük el az álmainkat és mindig merjünk hinni.

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?


A világ szédületes iramban fejlődik. Eljutottunk oda, hogy már egy emberöltő is kevés lenne a felhalmozott tudásanyag elsajátításához. Az technikai környezet kiszélesedett, naponta kerülnek az üzletek polcaira az emberi életet, ...