California dreaming

Cipő és óra: a gazdagság kvázi-csalhatatlan mutatói

Cipő és óra: ezt a kettőt figyelik a hazai – és jó eséllyel a nemzetközi – pénzeszsák-vadász nők, amikor prédát keresnek maguknak. Nem számít az, milyen autóból szállsz ki, milyen ruha van rajtad, hogyan adod elő magad, csakis az óra és a cipő. Ebből a kettőből igen nagy valószínűséggel megállapítható, ki az, aki valóban gazdag és ki az, aki csak úgy csinál, mintha, legalábbis ez bizonyos szintű szakértelem felett.

Hogy miért a nők vannak elsöprő többségben a pénzeszsák-vadászok közt? A válaszhoz elég megnézni aForbes, vagy akár a NAPI Gazdaság leggazdagabb kiadványainak listáját, ahol elvétve fordulnak elő nők, vagyis a potenciális zsákmány jóval kisebb. Ettől még persze a hölgyek sem maradnak ki a sorból, mégis jellemzőbb kép a kiállításmegnyitón pezsgőt kortyolgató, magára havi százezreket költő művelt nő képe, aki betéve tudja az adott festőművész és valamennyi kortársa önéletrajzát és nincs ellenére egy kis ajándék sem.

Vélhetően nekik készült az a felmérés, ami a legnagyobb jövedelmű háztartások és legtöbb egyedülálló ember közös metszetét mutatja meg. Apró gond, hogy a felmérés Amerikára korlátozódik, az viszont így is beszédes, hogy az első öt helyezett városból három Kaliforniában található. Az ominózus szempontból a legjobbnak számító hely Manhattan Beach, ahol a felnőtt lakosság 30 százaléka egyedülálló, az átlagos évi jövedelem pedig megközelíti a 155 ezer dollárt, vagyis a havi 2,3 millió forintot. Aki beéri ennél kevesebbel, viszont gyorsabb sikert szeretne, az menjen a szintén kaliforniai Hermosa Beach-re, ahol a lakosság közel fele egyedülálló, az átlagos éves jövedelem pedig 134 ezer dollár.

Noha Amerikában az európainál jóval pontosabb felmérésekre van lehetőség, ezzel kapcsolatban mégis meg kell jegyezni néhány észrevételt. Az átlagos bevétel nem az egyedülállókra, hanem a háztartásokra vonatkozik, a kétkeresetűek pedig értelemszerűen felfelé húzzák az átlagot. Az egyedülállók magas aránya sem véletlen, hogy éppen Kaliforniában van, hiszen ez az amerikai fiatalok kedvelt állama, ahol alig 33 év az átlagéletkor. (Az amerikai átlag 36,8.) További, a statisztikát torzító tényező lehet az egyetem, illetve főiskola éppúgy, mint az időskori özvegység.

Száz szónak is egy a vége: a két biztos pont továbbra is az óra és a cipő. Vagy van más ötletetek?

A lista első öt helyezettje, egyedülállók arány és a háztartások átlagos bevétele:
1 – Manhattan Beach, Kalifornia – 30% egyedülálló, átlagos bevétel: $154,860
2 – Tysons Corner, Virginia – 32% egyedülálló, átlagos bevétel: $143,749
3 – Beverly Hills, Kalifornia – 30% egyedülálló, átlagos bevétel: $142,180
4 – Hermosa Beach, Kalifornia – 47.5% egyedülálló, átlagos bevétel: $134,033
5 – Madison, New Jersey – 32% egyedülálló, átlagos bevétel: $131,529

forrás: BURZSUJBLOG.HU

California Dreaming

 

all the leaves are brown
and the sky is grey
I've been for a walk
on a winter's day

I'd be safe and warm
if I was in L.A
California Dreamin'
on such a winter's day

stopped into a church
I passed along the way
well, I got down on my knees
and I pretend to pray

you know the preacher likes the cold
he knows I'm gonna stay
California Dreamin'
on such a winter's day

all the leaves are brown
and the sky is grey
I've been for a walk
on a winter's day

if I didn't tell her
I could leave today
California Dreamin'
on such a winter's day x3

Speak Your Mind

*

Ezt olvasta már?
003_alone


Zürich és Genf a három legdrágább város között szerepel a svájci UBS bank éves felmérése szerint, Budapest csak a 48.a listán, Varsó után, de Prága előtt. A tanulmány 122 áru ...