Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Boldogtalanság Steve Jobs miatt

Steve Jobs miatt vagyunk boldogtalanok

A brit főrabbi szerint az Apple eszközei tehetnek az emberek szomorúságáról és megkeseredettségről. Jonathan Sacks a Tízparancsolat kőtábláihoz hasonlította az Ipadet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jonathan Sacks brit főrabbi Mózeshez hasonlította az Apple idén elhunyt alapító-vezérigazgatóját, Steve Jobst. „A fogyasztói társadalom az utóbbi időben odáig fejlődött, hogy Steve Jobs lejött a hegyről, két táblával, az egyik és a másik Ipaddel, ennek köszönhetően áll most a kultúránk az Ipodból, Iphone-ból és Itunesból. I, i, i [én, én én]” – fogalmazott Sacks. „Ha egy individualista, egocentrikus kultúrát építünk fel, ahol csak az énnel törődünk, az nem annak a jele, hogy jó úton haladunk.”

A fenti szavak egy, az angol királynő által rendezett vallási összejövetelen hangzottak el. Sacks a beszéde további részében arról elmélkedett, hogy a fogyasztói etika állandóan arra emlékezteti a vásárlót, hogy mi mindene nincs meg, ahelyett, hogy köszönetet mondanának Istennek azért, amit már megadott.

A főrabbi szerint ez mára odáig fajult, hogy a reklámok befolyásoló erejének köszönhetően mindenki boldogtalannak érezheti magát, aki nem a legújabb kiadású Iphone-nal rendelkezik. A fogyasztói társadalom emiatt a boldogtalanság előidézésére és terjesztésére alkalmas. Beszéde után a rabbi arra kérte az embereket, hogy az érintőképernyős eszközeik helyett a családjukkal töltsék az idejüket, mert ez az egyetlen módja a boldogságnak.

A rabbi egyébként csodálja és napi rendszerességgel használja iPhone-ját és iPad-jét. Megnyilatkozásában egyedül a fogyasztói társadalom potenciális veszélyeire akart rámutatni.

forrás: INDEX.HU és DAILYMAIL.CO.UK

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?
szeretkezés


Az amerikai Rutgers University kutatói bemutatták a világ első animációját, ami a női agy működését mutatja orgazmus közben. A videó az agyi aktivitást és az egyes agyterületek oxigénfelvételét mutató fMRI-felvételekből áll össze, ...