Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Bal vagy Jobb agyfélteke?

Ha a hölgyet az óra járásával megegyező irányba látod forogni, akkor a jobb agyféltekédet használod. Ha a hölgyet az óra járásával ellentétes irányba látod forogni, akkor a bal agyféltekédet használod. Néhány ember képes arra, hogy mindkét irányt felismerje, de a legtöbben csak egyféle képpen tudják nézni. Lássuk, hogy képes vagy-e megfordítani a forgás irányt, váltogatva az agyféltekéid között.

MINDKÉT IRÁNY LEHETSÉGES!

Ez a prezentáció azt mutatja be, hogy az agy két különböző fele, különböző gondolkodásmódért felelős.
A következő táblázat mutatja be a két agyfélteke gondolkodásbeli különbségeit:
Bal agyfélteke:

 • Logikus
 • Következetes
 • Racionális
 • Analitikus
 • Objektív
 • Részletekre koncentráló

Jobb agyfélteke:

 • Véletlenszerű
 • Intuitív
 • Holisztikus
 • Összefoglaló gondolkodásmód
 • Szubjektív
 • Egészre koncentráló

A legtöbb személy valamelyik fajta gondolkodásmódot előnyben részesíti a kettő közül. Néhányan közülünk azonban képesek egyenlő módon használni mindkét agyféltekéjüket. Általánosságban az mondható el, hogy az iskolában jobbára a bal agyféltekés gondolkodásmód a jellemző, míg a jobb agyféltekés aktivitás háttérbe szorul. A bal agyféltekés, relatív tantárgyak a logikus gondolkodásra, analízisre és pontosságra fókuszálnak. A jobb agyféltekés tantárgyak a másik véglet, az esztétikára, érzésekre, és kreativitásra összpontosítanak.

Comments

 1. Sziasztok,
  érdekes volt ez a kísérlet. Számomra kísérlet volt, mert -lehet, hogy rosszul értelmeztem, de- úgy értelmeztem a leírtakat, hogy ezzel eldönthető, hogy ez VAGY az “vagyok”. Kíváncsi voltam, hát elindítottam a lejátszást.
  Majd néztem, néztem. Aztán kicsit unatkoztam és elkezdtem szuggerálni -mert hát én képes vagyok mindenre, így a forgásirány megváltoztatására is- … és láss csodát … 0:54-nél megfordult. Megforduuuulttt :) Áaaa, az nem lehet. De igen. Király!!:) Teljesen kivirultam.
  Aztán, ahogy az már tőlem megszokható, kételkedni kezdtem (tankönyvi eset vagyok, mindig ez a folyamat játszódik le bennem).
  Biztos változik olykor a forgásirány – gondoltam én. Ezért újra nekiláttam a lejátszásnak és 1:20-nál ismét tetten értem a forgásirány megváltozását. Ez valami átverés – győzködtem magam.
  De nem adom fel. Tovább nézni már nem tudtam, mert kezdtem szédülni és ez a tízórai elfogyasztása közben nem biztos, hogy jó :(, ezért belekattintottam egy későbbi időszakba. És láss csodát :) 3:57-nél ismét megfordult ez a fáradhatatlan hölgy.

  SOS. Segítsem rajtam valaki. Most tényleg változik a forgásirány vagy “csak én” kattantam meg :)) !!! :(((( ???

  Várom a hozzászólást.
  Üdvözelettel: Julcsi

 2. Hello!
  Én is elkezdtem szugerálni a nőt, nos nekem a jobb agyfélteke jött ki, sőt egyfolytában. Érdekes mert én jobb kezes vagyok, és mint tudjuk, az a bal agyféltekéhez tartozik. Nekem is sikerült megfordítani az irányt, de úgy hogy a baloldalra koncentráltam. Majdnem folyamatosan tudtam…
  De hogy ez mennyire igaz, azt méréssel, ill. emerivel lehetne kimutatni szerintem..
  Minden jót!

 3. Egyszerű az átállás. Mielőtt elindítod, lásd magad előtt egyik forgási irányt. Aztán állítsd meg, és képzeld el, hogy ellenkező irányban fog forogni. Menni fog. :)

 4. Ez tök hülyeség, mert megfordul a csaj. Lehet látni mikor az egyik lábáról átvált a másikra……

 5. nem azért mondom érdekes nagyon de ez egy youtube videó. először egyedül néztem mindkét irányba forgott gondoltam húha de ügyi vagyok mindkét féltekét tudom hasznosítani ( ami amúgy nem nagyon lehetséges)
  de utána hugommal együtt megnéztem és mindkettőnknek ugyanarra forgott és ugyanakkor indult el a másik irányba is…szóval ez csak egy videó nem pedig rendes teszt

 6. nekem nem végig egy irányba forog,pedig 3x végig néztem

 7. akarom mondani egy irányba…a NEM KIHAGYANDÓ

 8. Nos azt hiszem a suliban a jobb agyféltekémet használtam…és azt hiszem emiatt logikusan minden tanár azzal a jelzővel illetett meg,hogy nem vagyok logikus 😀 😀 :D..

 9. Heló
  Néztem a lányt, és jobbról balra forgott. Nem sikerült szuggerálni, viszont mikor nem őt néztem, hanem mellé bambultam, megfordult. Ezzel el is játszottam. Őt néztem, jobbról balra, mellé bambultam, balról jobbra forgott
  Valóban én látom attól függően, hogy melyik féltekém dominál
  Viszont így tudom irányítani
  szupeeeeeeeeeer

 10. Nekem egy ideig nem forgott, egy helyben állt. Már azt hittem hogy semelyik agyféltekémet se használom, aztán rájöttem, hogy a play gombra kell nyomni o0.

 11. Amikor én elkezdtem szugerálni a nőt és a felső testemmel elkezdtem forogni az ellenkező irányba a nő megfordult és folytattam tovább és tovább és mindig megfordult…. :)

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?


Április 4-ről 5-re virradó éjjelen a Neptunusz átlép a Halak jegyébe, ahol legutóbb csaknem 140 évvel ezelőtt tartózkodott. Érdekes és beszédes tény, hogy legutoljára épp 1848. márciusának idusán lépett ...