Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Áttekintés a Bak havára alkalmazott asztrológiával

December 22-én hajnalban köszönthettük a Bak jegyébe lépő Napot.

Ha ezt szertartás keretében tesszük, akkor megerősíthetjük tudatosságunkban a hűség, a kitartás, az összpontosítás képességét. Nem könnyíti meg helyzetünket, hogy felerősödhet bennünk az idegesség, és váratlan, derült égből villámcsapásszerű helyzetekbe keveredünk, főleg akkor, ha extravagáns, különc módon nyilvánulunk meg. Szertartásunkhoz ugyanakkor isteni segítő erőket is megidézhetünk, melyek jelenlétét elsősorban azok élvezhetik, akiknek születési képletében a fix jegyek elején bolygó áll. A konstelláció kezeléséhez a haladó asztrológusoknak fontos értékelni a Nap és a Szaturnusz között kialakuló és a jövő év február 19-ig működő kölcsönös, vegyes előjelű, uralom–fall recepciót is.

Ha sikeresen kezelni tudjuk a tudati feszültségeket, és nem követünk el komolyabb hibát, akkor 28-ig viszonylagos nyugalomban tölthetjük napjainkat. 29-én viszont durva, kíméletlen világi események, erőszakosságról, fanatikus pusztításról szóló hírek homályosíthatják el tudatosságunkat és ránthatnak magukkal a mélybe, ha nem szedjük össze magunkat. A konstelláció főleg azokat érinti igen kellemetlenül, akiknek születési képletében a kardinális jegyek 7. foka körül bolygó áll.

Igen jól tesszük, ha alaposan meggondoljuk, kinek mit és hogyan mondunk Szilveszter táján, mert a 2012. január 1-jén beteljesedő feszült fényszög durva, faragatlan beszéddel, sértő beszólásokkal, méltatlan kritikákkal, éles nyelvűséggel kapcsolatos kellemetlenségeket jelez. A konstelláció kezelésében segíthet a bolygók között fennálló uralmi recepció felismerése.

Ha eredményesen kezelni tudtuk a mentális feszültségeket, nem járt el a szánk, akkor nyugalmasabb napok elé nézhetünk. Igen jól tesszük, ha január 8-án reggeli gyakorlataink keretében tudatosan „léptetjük be” a Merkuriuszt  Bak jegyébe. Ezzel mintegy elébe mehetünk azoknak a hirtelen, váratlan, derült égből villámcsapásszerű, sokkoló, idegesítő helyzeteknek, híreknek, melyeket a 9-én tetőző fényszög jelez – elsősorban a kardinális  érdekeltségűeknek.

Péntek 13.

13-a péntekre esik (!) ebben a hónapban, és ezen a napon két – tudatfunkcióinkat negatívan érintő fényszög is beteljesedik. A hónap legnehezebb, legmegpróbálóbb napjait jelzik ezek az együttállások, hiszen a transszaturnáliák általában kívülről jövő, fatálisnak, védhetetlennek tűnő kellemetlen helyzeteket jeleznek. Legyünk óvatosak és visszafogottak kommunikációnkban, tartózkodjunk a durva, faragatlan beszédtől, illetve a hűtlenségtől, tisztességtelenségtől, erkölcstelenségtől, mert mostani félrelépéseinknek komoly következményei lesznek! 14-én pénteken a Vénusz Halakba léptetésével tudatosan csengethetjük le a feszültségeket.

A Bak hónapja – nevéhez méltóan – szigorú konstellációval búcsúzik. A január 19-i konstelláció kapcsán életerőnk csökkenését, melankóliára való hajlam erősödését, akadályokat, nehézséget tapasztalhatunk, főleg akkor, ha születési képletünkben a kardinális jegyek végén bolygó áll. Nem könnyíti meg helyzetünket, de segíthet a szálak kibogozásában, ha tudatosítjuk a bolygók között fennálló kölcsönös, vegyes előjelű, uralom–fall recepciót, melyben a Nap a Szaturnusz uralmi helyén járva várja urától a vendégszeretetet, ugyanakkor a Szaturnusz ejti a Napot. Jó, ha tudjuk, hogy születési képletünkben a jelölők mely házakat uralják, mert akkor kezünkbe kerülhet a szereposztás. Mindazonáltal igyekezzünk megőrizni tudatunk tisztaságát, végezzünk alkalmasint koncentrációt, összpontosítást igénylő gyakorlatot, vagy mélyüljünk el valamilyen munkában, tevékenységben!

 

forrás: JAVASOK

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?


Az egészséges életmentő leves Amikor a gyógyszerek már nem segítenek, jön a népi bölcselet, a csípős paprika, a fokhagyma, és jótékony zsír elegye, egy brutál csontleves képében. Utána pálinka. Ettől ...