Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Asztrológiai áttekintés a Nyilas havára – 2011. nov. 23 – dec. 21.

November 22-én „Nap a Descendensen” szertartásunk keretében léptethetjük be a Napot a Nyilas tropikus zodiákusjegyébe. Hasonlóan az előző hónaphoz, ezúttal is az időszak elején, illetve a végén lesznek komolyabb odafigyelést igénylő konstellációk.  Igen jól tesszük, ha 26-án, kora délután – füstölő meggyújtása mellett – tudatosítjuk a Vénusz belépését a Bak jegyébe, mert így elébe mehetünk a 27-én tetőző feszültségnek, mely érzelmi vihart, féltékenység, hűtlenség miatt kirobbanó, derült égből villámcsapás szerű helyzeteket jelez. Ne lépjük túl erkölcsi határainkat holmi „megszerezhetőkért”, ne tévesszük össze az aranyat a rézzel, az értékeset az értéktelennel. Tartózkodjunk az extravagáns viselkedéstől!

Egyhetes nyugalomra számíthatunk, ha sikeresen vettük a fent említett akadályokat. December első napjaiban viszont komoly viharfelhők gyülekeznek. Érzelmi életünkben számíthatunk alászállós, pokoli „élményekre”, melyeket tovább nehezíthet, hogy nem azt tesszük, amit tennünk kellene! A feszültségek kulcsa a Szűz-Mársz, mivel trigonban van a Vénusszal. Szerény, mértéktartó viselkedéssel, akaratunk mások szándékának való alárendelésével kelhetünk át sérülésmentesen a nehézségeken. Tartózkodjunk a kritikáktól, a szőrszálhasogatástól, attól, hogy másoknak papoljunk!

5-e táján jól tesszük, ha nagyon vigyázunk a nyelvünkre, és alaposan meggondoljuk, kinek mit mondunk, főleg akkor, ha születési képletünkben a labilis jegyek 10. foka körül bolygó van. Erőszakos beszéd, összeszólalkozások, balesetveszélyes közlekedési helyzetek veszélye fenyeget, ha megfeledkezünk magunkról, és magukkal rántanak indulataink. Rosszindulatú beszólásokat, álhíreket, pletykákat, intrikákat jelezhet az exil helyzetű, retrográd Merkuriusz – a Mársz kvadrátjában –, bár az uralmi recepció révén időben eszünkbe juthat az, hogy mennyire fontos ha féken tudjuk tartani a nyelvünket. Hosszabb, nyugalmasabb időszak vár azokra, akik sikeresen kezelni tudták a feszült helyzeteket, melyeket a Sors hozott számukra aszerint, hogy a konstellációk mely születési házaikba estek. Időt szentelhetünk annak, hogy visszatekintve értékeljük az eseményeket.

Akár asztrológiai-szellemi gyakorlatként is megpróbálhatunk bepillantani a színfalak mögé: a december 7-i nap „trigonosan kellemesnek” néz ki – elő ránézésre! Ha látjuk, hogy az átfutó trigon résztvevői között milyen recepciós érdekeltségek vannak, akkor kezünkbe kerülhet a nap eseményeinek forgatókönyve is: az exaltációs helyén igen érzékeny Hold nagy bizalommal fordul urához, a vele trigonban álló Vénuszhoz, aki viszont ezt észre sem veszi (kölcsönös, vegyes előjelű, uralom–exil recepció)! Sokkal inkább kacsintgat a Mársz felé, hiszen a trigon is zöld utat jelez, de a Mársz – hivatalból – ejti (kölcsönös, vegyes előjelű, exaltáció-fall recepció). Hogy teljes legyen a kép: a Hold a Mársz exiljében magasan átnéz az esetleges próbálkozásokon.

December 18-a körül nyomasztó, hideg érzelmi állapotok, esetleg kényszerű magányt tapasztalhatunk, főleg akkor, ha a kardinális jegyek 3. dekanátusában születési bolygónk van. A helyzet kezelésében sokat segít, ha tudjuk, hogy a jelölők között kölcsönös, pozitív előjelű, uralom–uralom recepció, röviden uralmi csere van.

Érzelmeink megpróbáltatása folytatódhat a Nyilas havának utolsó napjaiban is. Az igazságtalan, szerencsétlen helyzetek kezelését segíti a konstelláció ismerete, és képletünkön keresztül történő kiértékelése (viszont nehezíti a kölcsönös, vegyes előjelű, uralom–fall recepció)!

 

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?
pszichopata főnök 2


„Ha pszichopatához hasonló tulajdonságokkal születsz egy szegény családba, akkor valószínűleg börtönbe kerülsz. Ha pedig ugyanilyen tulajdonságokkal egy gazdag családba születsz, akkor üzleti iskolába.” George Monbiot angol író, emberi jogi ...