Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Arisztotelész után szabadon

Mint azt az ókori görög bölcs, Arisztotelész megfogalmazta „az ember társas lény”. Felismerte, hogy az életben való helytálláshoz az önös érdekek mellett erős kötelékekre, emberi kapcsolatokra is szükség van. Egymást támogatva, szoros egységet alkotva könnyebb az érvényesülés, a célok elérése, megvalósítása. Ez valójában csak egy ok a sok közül, amiért kapcsolatok kiépítésére, elmélyítésére törekszünk. A háttérben ott lapul viszont a fajfenntartás iránti ösztönös vágy, amely a tudatban először az örömszerzés miatt érzett szexuális késztetésként fogalmazódik meg.

Fiatal korban a kibontakozó szexuális vágy, a másik nem megismerésének kívánata sarkall a párkapcsolatok kialakítására. Az első nagy szerelmek általában már az általános iskolában kialakulnak. Ebben a korban természetesen a szex még csak a fantáziára korlátozódik. „Lelki kielégülésnek” is nevezhetjük azt az érzést, amit a kézfogás, az arcra adott bátortalan csók kivált a gyermekekben. Azok számára, akik már ekkor szembesülnek az első elutasításokkal a trauma egész életükre kihathat. Önbecsülésük leépül, félénké válnak, kezdeményező készségük helyett a félelem lesz úrrá.

A serdülőkori ismerkedés általában 4 színtérre korlátozódik: – a szomszéd lányt a kezdeti barátság után egyre vonzóbbnak látom, – úgy érzem szerelmes vagyok a padtársamba, – vajon ki volt az a szimpatikus srác a szombat esti buliban?!, – nagyon megfogott az ismerősöd netes képe, azt hiszem felveszem vele a kapcsolatot!

A karrierközpontú életvitel sajátossága, hogy kevesebb idő jut a társas kapcsolatok kialakítására, esetenként a meglévők felületessé válnak. Erre az élethelyzetre jellemző a hosszú távra szóló párkapcsolatokra való igény hiánya. Az elsődleges szempont a függetlenség megtartása mellett a szexuális vágy kielégítése.

A társas kapcsolatok kiépítésének bármely formáját is választjuk, a célok között ott szerepel a biztos háttér, megértő társ, családi béke utáni áhítat, mely a vallási-, nemi hovatartozástól függetlenül, az anyagi javaknál magasabb szintű szükséglet.

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?
seduction-hypnosis


A hipnózis nem agykontroll vagy agymosás. Az embereknek változnak a gondolataik és a cselekedeteik az életük során. Amikor ilyen változás következik be, ami a jellemző információk felfedését eredményezi, ez azért ...