Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Amiben jobbak a nők: 11 dolog

11 dolog, amiben jobbak a nők, mint a férfiakamiben jobbak a nők a férfiaknál

Nem vagyunk feministák, szeretjük a férfiakat, mégis vannak dolgok, melyben a nők elképesztő képességekkel rendelkeznek, ösztönösebbek és intuitívabbak a férfiakhoz képest. Összeszedtünk 11 olyan dolgot, amiben a nők biztos jobbak, mint a férfiak.

 1. Tisztábbak vagyunk

A San Diego-i Állami Egyetem szakemberei az USA-ban végzett tanulmányaik során jöttek rá, hogy a férfiakkal teli irodák és a hímek íróasztalai koszosabbak, mint a nőké. A kutatók felfedezték, hogy ahol több férfi dolgozik, ott 10-20 százalékkal több a baktérium, mint a nők által belakott munkaterületeken. A tudósok szerint azért, mert a férfiak kevésbé hajlamosak a higiéniára.

2. Jobb interjúalanyok vagyunk

Az Ontario-i Egyetem tanulmányából derül ki, hogy a nők jobban kezelik a stresszhelyzetet az állásinterjún, mint a férfiak. A kutatók azt állapították meg, hogy a nők a meghallgatás előtt már annyiszor kiakadnak azon, hogy hogyan sminkeljenek, mit vegyenek fel, és milyen legyen a frizurájuk, hogy az interjún már ténylegesen a lényegre tudnak

3. Fejlődőképesebbek vagyunk

Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy a nők egyre jobban néznek ki az evolúció során, miközben a férfiak a korábbi generációkhoz képest nem változtak szinte semmit. A négy évtizeden keresztül vizsgált 2000 emberből a vonzó nők 16 százalékkal több gyermeket hoztak a világra, mint az átlagos kinézetűek. És a szép nőknek 36 százalékkal nagyobb eséllyel születik elsőként lánygyermeke. Tehát a szép nők még több szép nőt hoznak a világra, a férfiak meg csak adják magukat…

 4. Gyakrabban élünk túl autóbalesetet

A közmegítélés szerint az erősebbik nem jól, a gyengébbik pedig csapnivalóan vezet. Szomorú hír, de igaz, hogy a férfiak 77 százalékkal nagyobb eséllyel halnak meg autóbalesetben, mint a nők – állítja egy Carnegie Mellon Egyetemen végzett tanulmány. Ennek oka, hogy nagyobb sebességgel vezetnek, lényegesen több kockázatot vállalnak, bátrabbak és gyakrabban ülnek a volán mögé alkohol befolyása alatt, mint a nők. Ennyit a közmegítélésről.

 5. Jobban kezeljük a válságot

amiben a nők biztos jobbak, mint a férfiak.

Az Amerikai Munkaügyi Statisztikai Hivatal szerint a gazdasági és a pénzügyi világban is a női vezetők jobban kezelik a válságot, mint a férfiak, és úgy tűnik, hogy az elbocsátások is kevésbé érintik őket, mivel az amerikai munkaerő 49 százalékát például a nők adják és a családok több, mint felében is ők a fenntartók. A kutatók szerint ez annak tudható be, hogy azok a női tulajdonságok –például a megérzés vagy a fogékonyság–, melyeknek a válság előtt nem volt túl nagy súlyuk, a recesszióval felértékelődtek.

 6. Több a diplomás nő, mint férfi

A férfiaknak általában öt évnél több időt vesz igénybe elvégezni egy egyetemet, mint a nőknek, sőt a statisztikai adatok szerint az utóbbi évtizedekben jelentősen megnőtt a diplomás nők száma. Míg a nyolcvan év felettiek korosztályában legalább háromszoros a felsőfokú végzettségű férfi, addig a 20-24 évesek körében már sokkal nagyobb a nők száma – írja a cosmopolitan.com

7. Egészségesebben táplálkozunk

A Minnesota-i Egyetem által végzett felmérés szerint, melyet több mint 14 ezer emberen végeztek el, a nők sokkal egészségesebb ételeket fogyasztanak, mint a férfiak.Míg az erősebbik nem nagyobb eséllyel vörös húsokon és mirelit kaján él, addig a nők hűtőjében sokkal több zöldség és gyümölcs található. Bár a fagylaltnak, a bornak és a csokoládénak általában a nők sem tudnak ellenállni.

 8. Erősebb az immunrendszerünk

A McGill Egyetemen végzett kutatás szerint a nők titkos fegyvere az ösztrogén. A tanulmány azt mondja, hogy a gyengébb nem erősebb immunrendszerrel van megáldva, genetikailag arra van programozva, hogy jobban védekezzen a rák, a betegségek és a fertőzések ellen. Ezt azzal magyarázzák, hogy a nőknek van másolata a női X kromoszómából, amiből a férfiaknak csak egy áll a rendelkezésükre.

 9. Tovább élünk

A statisztikák szerint napjainkban a nők átlagosan 5-6 évvel tovább élnek, mint a férfiak. Egy New England-i tanulmányában az áll, hogy a száz évet megélt emberek 85 százaléka a gyengébbik nemhez tartozik. A férfiak rövidebb élettartamáért részben a hormonjaik és más nemi tulajdonságok felelősek. A nőket segíti a fent említett egészséges táplálkozás és az erősebb immunrendszer is.

 10. Jobb főnökök vagyunk

Jay Forte menedzser szakértő Daily News-nak adott interjújában céloz arra, hogy a nők jobb vezetők, mint a férfiak. Szenvedélyesebben képesek motiválni a dolgozókat, könnyebben teremtenek kapcsolatot, jobb a problémamegoldó képességük és több dologra tudnak egyszerre odafigyelni.

11. Jobb befektetők vagyunk

Egy tanulmány kimutatásai szerint 100.000 befektetésből a nők befektetései jobban megtérültek, mint a férfiaké, sőt a férfiak befektetései 18 százalékról 11 százalékra csökkentek. Ennek oka lehet, hogy a nők általában óvatosabban hozzák meg hosszú távú döntéseket, mint a férfiak.

forrás: divany.hu

kapcsolódó tréningünk: FÉRFI és NŐI szerepek

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?
Érzelmi intelligencia tréning


érzelmi intelligencia tréning avagy közösen és egyedül... Megszületésünk óta rá vagyunk utalva mások gondoskodására, szeretetére és törődésére, hiszen életünk első szakaszában az életbenmaradásunk függ attól, hogy vannak-e körülöttünk mások is. ...