Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Álmok és vágyak – A pénz

Minden ember álmodik valamiről, vannak vágyai, amelyeket szeretne megvalósítani, de emberfüggő, hogy ezeket sikerül-e elérnie. Azt szokták mondani, mindent lehet csak akarni kell. Ebben a mondásban van is valami, de nem szabad elfelejtenie annak, aki ezt mondja, hogy korlátok mindig vannak. Az emberi adottságokat nem lehet akaraterővel átlépni.

Minden ember álmodozik arról, hogy gazdag legyen (a gazdagok is, csak ők arról, hogy még gazdagabbak legyenek), sokan ezt úgy képzelik el, hogy nyernek a lottón, örökölnek egy gazdag nagybácsitól, esetleg valaki a munkahelyén várja a megváltást, hogy több pénzt fizessenek neki. Erre született a mondás, várják, hogy a szájukba repüljön a sült galamb. Ahhoz hogy valóra váljanak az álmok, pl. gazdag legyek, nem elég reménykedni (matematikailag az ötös lottónyereménynek a nyerési esélye 1-a / 43.949.268-hoz), hanem érdemes is tenni valamit.

Problémamegoldó gondolkodás kell, a problémám, hogy nincsen pénzem, hogyan tudnám megoldani. Meg kell ragadni a lehetőségeket, amivel egyről a kettőre jut az ember. A célom már megvan, csak el kell érnem valahogy.
Ha nem dolgozom, akkor elkezdek dolgozni.
Ha már dolgozom, jobb munkát fogok nézni, ami többet fizet.
Ha már nem tudok a képzettségemmel, munkámmal több pénzt keresni, akkor továbbképzem magam.
Ha már van más végzettségem is, akkor azzal más állásokat is megpályázhatok.
Merni kell vállalkozni az újra, az ismeretlenre.
Kockáztatni kell, persze biztosítva azt, hogy legyen tartalék (ésszel kell kockáztatni)

Akinek van akaratereje és megragadja a lehetőséget, a fent leírt módokon, annak sikerülhet az álma, hogy többet keressen. Ne csüggedjen senki, ha nem jön össze, akkor is elmondhatja, hogy legalább Ő megpróbálta, de nem. Az idő viszont neki dolgozik, mert lehet, ha később megpróbálja, akkor összejön.

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?


VÁLTOZTASS, ha nem működik az amit éppen teszel! ÖNISMERETI tanfolyam, coaching gyakorlatok és tréning 7 lépésben „Minden Út kezdete, hogy tudd honnan indulsz!” Közeledik a tavasz, amikor újra feléled ...