Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

ÖNISMERET | Mély Belső Átalakulás

A világon minden olyan emberi lény, minden olyan személy, aki eléri a felnőttkort, nem több, mint egy programozott biokomputer. Egyikünk sem szabadulhat saját természetétől, mint programozható személyiségtől. Szó szerint véve minden ember nem más, mint a saját maga programja, semmivel sem több, vagy kevesebb. Az elérhető programok és lehetőségek nagyszámú variációja ellenére legtöbben korlátozott programkészlettel, korlátokkal rendelkezünk. Ezek közül néhány eredetileg „beépített”. A tréning célja a magunkban legkevésbé tetsző, zavaró viselkedések és érzelmek megváltoztatása oly módon, hogy személyes belső utazást teszünk erőforrásaink középpontjába.

Mély Belső Átalakulás

A mély belső átalakulás (Core Transformation) az NLP talán egyik legspirituálisabb módszere. Segítségével egy nem kívánt, negatív viselkedésből (pl. betegség, alkoholizmus stb.), késztetésből, hiedelemből kiindulva olyan egységre, szeretetre és kozmikus békére irányuló tudatállapotokat fedezhetünk fel, amelyeket a különféle misztikus iskolák évszázadok óta keresnek – és amelyek – különös módon – negatív mintáink mögött rejlenek.

A módszer megalkotója Connirae Andreas, aki testvérével, Tamara Andreassal együtt írta a MÉLY BELSŐ ÁTALAKULÁS c. könyvet, amelyet magyarul is megjelent (Új Paradigma, 2000. második kiadás). A mély belső átalakulás segítségével maradandó változásokat érhetünk el olyan területeken, ahol eddig hosszas önkeresés vagy elemzés sem hozott eredményt, különösen akkor, ha a kérdés érzelmekkel kapcsolatos. Egy mély belső átalakulás sokszor csak egy-két óráig tart, de a hatása örök életre megmarad.

Tréningünk gyengéd és egyben hatékony módot kínál arra, hogy problémáinkat – rossz szokást, betegséget, nem kívánt érzelmet vagy bármilyen válságot – lehetőségnek tekintsünk eddigi életünk túllépésére, és felfedezzük a belső teljességet, ami életünk alapjává válhat. Segítségével egy negatív viselkedésből (pl. betegség, alkoholizmus stb.), késztetésből, hiedelemből kiindulva olyan egységre, szeretetre és kozmikus békére irányuló tudatállapotokat fedezhetünk fel, amelyeket a különféle misztikus iskolák évszázadok óta keresnek – és amelyek – különös módon – negatív mintáink mögött rejlenek.

A módszer elég biztonságos bárki számára, és néhány óra alatt megdöbbentő felfedezésekhez juthatunk. Tudatállapotunk némileg megváltozik, de nem merülünk olyan mély transzba, hogy ne tudnánk, mi történik velünk. A mély belső átalakulást különösen érdemes megszakítás nélkül, holisztikus, szép környezetben lefolytatni.

A gyakorlatok során a résztvevők megtapasztalhatják, hogy bármilyen zavaró viselkedésük, rossz szokásuk, érzelmük milyen jó, pozitív célt szolgál. A célok láncolatának feltárása megmutatja, hogy végső, legalapvetőbb célunk: a jelenlét. Teljességben élni, egésznek lenni, értékesnek lenni, megtapasztalni, hogy eleve megvan bennünk a mindenséggel való kapcsolat. A célok láncolatának következetes végigkísérése mély, belső megtapasztaláshoz és átalakuláshoz juttat. Ezért a változások, melyek a gyakorlatok elvégzése közben jönnek létre egy finom, belülről induló megnyílást, erős átalakulást indítanak el. Ezek az állapotok azonosak a transzcendens vagy spirituális élményeknek nevezett állapotokkal, amelyek által egyre inkább felfedezhetjük, hogy abból az egyetlen belső természetből és erőforrásból indul ki életünk, amik igazán vagyunk. Életünk során, a közös munka alatt ezt a bennünk már meglévő teljességet tárjuk fel.

A gyakorlat többszöri ismétlése nemcsak egy ideiglenes jó érzéshez, hanem új, „belső központból” megélt élet alapjaihoz is közelebb visz.

Amit a tréningen kínálunk:

  • egy mély és bensőséges kapcsolat lehetőségét azzal kapcsolatban aki „ÉN”-nek hívja magát
  • tapasztalást az élményeinket, azok szerkezetét, megélését és tudatosítását illetően
  • az „egy élmény” megélésének lehetőségét, az „egy íz” ízét, az „egy hang” hangját
  • tanulási lehetőséget egy hatékony, mély önismereti rendszerről
  • gyakorlási lehetőséget tapasztalt vezetőkkel