Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

A szülők nyálával megelőzhetőek a gyermekkori allergiás megbetegedések

pacifier2A Göteborgi Egyetemen végzett kutatások szerint azok a szülők akik egy-egy elejtés után szájukkal tisztítják le kisbabájuk cumiját, sokat tesznek azért, hogy gyermekük ellenállóbb legyen az allergiával, az asztmával és az ekcémával szemben.

Sokan elvetik ezt a módszert, mivel úgy gondolják, hogy a gyermek szervezetébe így olyan baktériumok kerülhetnek, melyekre még nincs felkészülve a gyenge immunrendszere. Most azonban kiderült, hogy éppen a szülői nyállal való érintkezés az, ami segíthet megerősíteni védekezőrendszerüket.

Az egészséges szülő nyálával olyan hasznos mikrobák kerülnek a baba szervezetébe, melyek az orvosi vizsgálatok szerint segítenek elkerülni a gyermekkori allergiás megbetegedéseket, sőt, akár az ekcémát is.

A svéd tudósok 184, gyermeken végeztek allergia- és ételérzékenységi teszteket. A 18 hónapos és három éves kor között lévő gyerekek szüleinek egyik csoportját hónapokkal korábban arra kérték, hogy ha leesik a cumi, nyálukkal tisztítsák meg azt, míg a másik csoportnak a hagyományos vizes tisztítást kellett alkalmaznia ilyen esetekben.

Mint kiderült, azok a gyermekek, akik cumijukon keresztül rendszeresen érintkeztek szüleik nyálával, jóval kisebb arányban produkáltak allergiás tüneteket, ezáltal a gyermekkori asztma és ekcéma kialakulásának a kockázata is alacsonyabb volt náluk.

“Ha a szülő szájjal tisztítja le kisgyermeke cumiját, azzal csökkentheti az allergia kialakulásának veszélyét. Ez minden bizonnyal azoknak a mikrobáknak köszönhető, melyek a nyálon keresztül bekerülnek a kicsik szervezetébe és stimulálják az immunrendszerüket” – összegeztek a kutatás kitalálói.

Forrás: MadicalNewsToday.com

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?
vomiting-larry


Brit tudósok néhány hónappal ezelőtt egy meglehetősen undorító robotot építettek, melyet "Hányós Larry" névre kereszteltek el és nevéhez illően a hányás a fő feladata. A robot a rendkívül fertőző norovírus ...