Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

A szex jótékony hatásai

Rengeteg tanulmány bizonyítja világszerte; a rendszeres nemi élet nem csak széppé, egészségessé is varázsol, ráadásul hosszabb életet biztosít.

Ölelkezz!

A Miami Egyetem kutatói fedezték fel, hogy a gyengéd érintés oxitocint szabadít fel a szervezetben, ami pozitív hatással van a szervezetünkre. A gyengédség, masszázs vagy kéz a kézben eltöltött percek nem csupán a párok közötti köteléket erősítik meg, de akár hét évvel is növelhetik a várható élettartamot.

Szeretkezz rendszeresen! 

Egy svéd tanulmány kimutatta, hogy azoknak a férfiaknak, akiknek legalább hetente kétszer van orgazmusuk, 50%-kal nagyobb az esélyük, hogy egészséges, idős kort éljenek meg  azokkal a társaikkal szemben, akik rendszertelenül vagy egyáltalán nem szexelnek.

Csökkenti a szívpanaszokat 

Azok a nők, akiknek rendszeresen sikerül eljutni a csúcsra, nem hivatkoznak fejfájásra partnerük közeledtekor. Nem csak élvezik a szexet, de egészségesebbek is lesznek tőle, akár nyolc évvel is tovább élhetnek. Nekik 30%-kal kisebb az esélyük, hogy szívrohamot kapjanak, mint frigid társaiknak – fedezte fel a New York-i International Institute for Bioenergetic Analysis.

Stresszoldó 

A Harvard Egyetemen kimutatták, hogy a szex azáltal, hogy levezeti a felgyülemlett feszültséget, vigyáz egészségünkre. Ha azonban a párok együtt jutnak el a csúcsra, erősíti a köztük lévő köteléket, ezáltal elnézőbbek lesznek egymással szemben és még kevesebbet veszekednek.

Erősíti az immunrendszert 

Egy amerikai kutatás során felfedezték, hogy azoknak a pároknak, aki hetente kétszer szeretkeztek, sokkal erősebb és ellenállóbb lett az immunrendszerük. A magyarázat: a testi közelség miatt a partner szervezetében lévő kórokozókkal is találkozik immunrendszerünk, ami ezáltal időben felkészül a küzdelemre.

Véd a rák kialakulása ellen 

Azon túl, hogy a jó szex alaposan megmozgat, és így segít megtartani ideális alakunkat, még a rák kialakulását is megakadályozza. A Nottinghami Egyetem kutatói arra jöttek rá, hogy a szexuálisan aktív férfiaknál sokkal ritkábban diagnosztizáltak prosztatarákot, a hölgyeknél pedig csökkent a mellrák esélye.

forrás:  Blikk.hu

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?


Szinte minden nap felhívják a figyelmünket a gyümölcsfogyasztás előnyeire, az így megelőzhető betegségekre, a magas vitamintartalomra. A cikk fő témája, a banán emellett fogyókúrások számára is rendkívül hasznos laktató hatása ...