Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

A nyaralást is elrontjuk

Egyedül nem megy

Készült egy eléggé aggasztó felmérés – 80 ország több mint 16 ezer válaszadójának részvételével –, ami szerint az emberek többsége már a tengerparton sem tud kiengedni.

munkaA rengeteg okostelefon, netbook és mindenhol elérhető internetkapcsolat miatt a vakáción is „utolérik” az embereket a szerintük fontos üzleti, vállalati ügyek.

Ahelyett, hogy pihenne vagy a családjára és barátaira szánná az idejét, az emberek csaknem kétötöde napi egy-három óra munkát igyekszik beszúrni a nyaralás programjai közé. A kikapcsolni képtelen üzletemberek 17 százaléka súlyos munkamániás – tette közzé a kosarmagazin.hu.

Mi a helyzet itthon?

A magyar alkalmazottak nem csak túl sok munkát visznek el magukkal a vakációra, de egyenesen képtelenek megválni okostelefonjaiktól és netbookjaiktól: 29 százalékuk állítja, hogy a szabadság mindössze a megszokott üzletmenet kissé csökkentett módú változata.

Christoph Volni, a Regus magyarországi vezetője a felmérés eredményeiről megjegyezte: Egyesek számára túlságosan nagy a kísértés, hogy egy pillanatra ránézzenek az e-mailjeikre, innen pedig már csak pár lépés egy-két feladat elvégzése.

Forrás: 168 ora.hu

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?


A boldogsághormon szerepe az alvásban Az örömérzetért felelős agyi vegyület, a dopamin, a lustaságtól a kreativitáson át az impulzivitásig mindenfélével összefüggésbe hozható. Most az alvás szabályozását is hozzáadhatjuk a listához. ...