Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

A kommunikáció és az internet

A kommunikáció és az Internet
Az emberi kommunikáció sokat változott az idők során. Főleg mostanában, amikor az Internet térhódításával egy új nyelvi kommunikációs forradalmat élünk meg. Itt arra célzok, hogy az Internettel megjelentek a chatek, beszélgetős fórumok és a közösségi oldalak, amelyek radikálisan átalakították az emberi kommunikációt. A chatekkel megjelentek új szavak (mint pl. thx a köszi helyett) és új jelek is (pl. :), :(, :-D) a kifejező szótárainkban.

A kommunikáció fogalma: információcsere egy közös jelrendszer segítségével. Az információcserék információs csatornákon folynak, ez lehet például a beszéd, írás, stb., és itt jelent meg az Internet, mint egy új csatorna, amin információcserét végzünk, írással, képekkel, videó üzenetekkel. Az Interneten folyó kommunikációnak legújabb lökete a közösségi oldalak fejlődésével indult meg. Ezeken az oldalakon már szinte mindenki (akinek van Internet hozzáférése) jelen tud lenni és kommunikálni a külvilággal. A hátránya a dolgoknak, hogy az emberek valódi élettere beszűkül a négy fal közé, és szinte függőséget okoz az Internet. Igaz ezzel szemben viszont a virtuális világ van, amiben mindenki az tud lenni, ami akar. A közösségi oldalakon valós időben tudunk megosztani szinte mindent, manapság már a számítógép hiánya sem akadály, hisz sokan a mobiltelefonjukról lépnek fel az oldalukra, üzeneteket írnak, képeket és videókat töltenek fel.

Nagyon sok ember közül, akik ebben a közegben nőnek fel, a valós életben lévő kommunikációval gondjaik akadnak, mert a kifejezőképességük nem a valós életben fejlődött, nem tudják magukat megmutatni, kifejezni. Az Internet világában otthonosan mozognak, de azon kívül funkcionális analfabéták. Sajnos úgy néz ki, hogy a társadalom erre felé halad, és egy újabb kommunikációs robbanás térítheti csak helyre a dolgokat.

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?


Napjainkban számos kutató foglalkozik a kommunikáció útján küldött információkkal, melyek függetlenek, és különböznek a verbális információtól; név szerint ez a non-verbális kommunikáció. A verbális kommunikációt a nyelv rendszerezi, a non-verbálisat ...