A gyerek oldja a legjobban a stresszt

Megnyugtat a gyermekünkkel töltött játék

A legfontosabb és leghatásosabb a stressz csökkentésére a gyerekekkel töltött idő, amikor a szülő is felszabadultnak érzi magát. Az egyedülálló anyáknál különösen kimutatható ez a jelenség.

Egyedülálló anyukáknak kiváló stresszcsökkentő az olvasás, illetve a gyerekekkel való játszás. A Kansas Állami Egyetem kutatói azt találták, hogy az interakció nemcsak a gyerekekre, hanem az anyukákra is jó hatással van – írja a Fox News.

“A legfontosabb és leghatásosabb a stressz csökkentésére a gyerekekkel töltött idő, amikor a szülő is felszabadultnak érzi magát” – mondta Blake Berryhill, a kutatás egyik résztvevő szakértője.

Hozzátette: az egyedülálló anyukákat a szokásosnál is több stressz éri a növekvő pénzügyi és gazdasági nehézségek, valamint a sok munka miatt. Ráadásul az anyai stressz annál nagyobb volt, minél nehezebb eset a gyermek.

Forrás: hazipatika.com

Speak Your Mind

*

Ezt olvasta már?


Mindenkit érhet csalódás, mindenki lehet áldozat. Szinte mindenki mást kárhoztat saját boldogtalanságáért. Az áldozat archetípusa mélyen belerögződött az emberiség kollektív tudatába. A lelkükből feltörő negatív energiát addig-addig duzzasztják, erősítik, amíg ...