Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

A fogamzásgátló tabletta kiüriti a szervezet B vitamin tartalékait

 

Tudta hogy az az apró pirula, amit minden nap szed lehet az oka annak, hogy fáradtnak érzi magát és nincs energiája? Bizonyított az összefüggés a szájon át szedett fogamzásgátlók és a B6-vitamin (piridoxin) hiány közt. A B6 és a többi B vitamin feladata az, hogy segítse a test energiáit előállítani. Hosszú távú piridoxin hiány gyengeséghez, levertséghez, csökkent agyi funkciókhoz és magasabb szintű homociszteinhez vezethet. Bár a fogamzásgátló tablettának egy egész sereg negatív hatása van a szervezetre, egyik közülük a B vitaminok szervezetből való kifosztása.

Miért van szükség B6 vitaminra?

A szervezet azon képessége, hogy hatékonyan felszívja a különféle vitaminokat jelentősen csökken, a fogamzásgátló tabletta közvetlen mellékhatásaként. A B6-vitamin szerepet játszik az immunrendszer működésében, a fehérje-anyagcserében és a több mint 100 enzimatikus reakció elősegítésében. Ez a vitamin segít a neurotranszmitterek bioszintézisben és a homocisztein szintjének fenntartásában. A homocisztein egy aminosav a vérben és magas szintje összefüggésbe hozható a szívbetegségek kialakulásával.

 

A táplálkozásból eredő B6 vitamin nem elég, ha fogamzásgátló tablettát szed

A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem tárolja őket és vagy élelmiszerek fogyasztása során jutnak szervezetünkbe, vagy táplálékkiegészítők formájában. A B-vitaminok élelmiszer forrásai közé tartoznak: a banán, szilva, paradicsom, avokádó, garbanzo bab, keresztes virágú zöldségek, dió, mogyoró, és a burgonya bőre. A legtöbb embernek elég B6 vitamin szükségletét étrendi forrásokból fedeznie, de a fogamzásgátlót szedő nők kivételnek számítanak.

 

Nem minden étrendkiegészitő egyforma

Egy kiváló minőségű B vitamin komplexre jellemző az, hogy az összetevők  nem tartalmaznak mesterséges adalékokat, színezékeket, tartósítószereket, búza / sikér vagy tejterméket.  A gyenge minőségű kiegészítők nem kinálnak megfelelő tápértéket és esetleg több kárt okoznak, mint hasznot.

 

A fogamzásgátlót szedők oktatása fontos feladat

A Tufts Egyetem kutatói megállapították, hogy a fogamzásgátlót szedő nők 75 százaléka B6 vitamin hiányban szenved. A legtöbb nőgyógyásznak tisztában kell lennie azzal a ténnyel, hogy a fogamzásgátló felírása magával hozhatja a B6-vitamin kiürülését és az ezzel összefüggő, csökkent energiaszintet és depressziót.  Ha orvosa nem emlitette, kérdezzen rá a B vitaminnal való kiegészítésre majd találjon egy jó minőségü vitamint.

 

Források: fitday.com, naturahirek.hu,

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?


  Nagy Beáta, szociológusnő kutatásai szerint a legújabb hazai jelenség az, hogy a vállalatoknál "üvegplafonba" ütköző nők felmondanak, és saját vállalkozást alapítanak. A társadalmi nemek, férfiak és nők egyenlő esélye ...