Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

A flörtölés

A flörtölés egy nem fizikai szexuális kommunikáció két ember között, hogy a kölcsönös vonzalmat megbeszéljék testbeszéddel és szóbeli taktikákkal. Ez egy kezdeti rituálé az emberi ismerkedésben, és egy sor játékos jellemzőből áll, és az érdeklődés felkeltéséről, melyek a kommunikációt, tesztelést szolgálják és erősítik a vonzalmat. A vonzalom kimutatása elsődlegesen a testbeszéd specifikus módjaival, – melyek jelzik, hogy a személy kész a kontaktusra- (hajcsavargatás, szemkontaktus, rövid érintések, nyitott helyzet, közelség, stb.) és a hanglejtéssel történik (sebesség, hangerő, intonáció). Az érdeklődés felkeltése (ugratás, kérdések, selejtezés, tettetett érdektelenség) feszültség keltésre, a szándék és a hasonlóság tesztelésére szolgál.

A flörtölés maga után vonhatja a beszélgetést, és azt a viselkedést, mely nagyobb intimitást vet fel, mint ahogy ez általában helyénvaló a kapcsolat számára, vagy abban az időszakban, amikor megismerik egymást anélkül, hogy igazából mondanának vagy csinálnának bármit, ami megsértene bármilyen komoly szociális normát. A kommunikáció tökéletes lehet egy kis játékossággal vagy iróniával. Kétértelműség, egy formálisabb jelentéssel és egy másikkal, ami sokkal inkább valamire utaló, használható.

Eibl Eibesfeldt osztrák etológus megállapította, hogy olyan különböző helyeken, mint Afrika és Észak-Amerika, a nők pontosan ugyanazt az elnyújtott bámulást alkalmazzák, miközben fejüket megbillentik egy kis mosollyal. Akárhogyan is, a flörtölés változatos a különböző kultúrákban a szociális etikett eltérő módjainak köszönhetően, mint például milyen közel állhatnak egymáshoz az emberek (közelség), mennyi ideig tarthat a szemkontaktus, és így tovább.

Az emberek rengeteg okból flörtölnek. Gyakran az alkalmi szex elöljárójaként használják. Néhány esetben a flörtölés az érdeklődést jelzi a kapcsolatban. Más szituációkban, egyszerűen csak a szórakozás miatt csinálják, mindenféle szándék nélkül, hogy ebből később kapcsolat fejlődjön ki. A flörtölés ezen típusa néha rosszallást vált ki másokból, mert félreérthetően komolyabbnak, vagy megcsalásnak tűnhet, ha a személy már romantikus kapcsolatban él valaki mással.

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?


Néhány jó tanács a talpra álláshoz. Mindannyian tudjuk, milyen keserű és felzaklató tud lenni egy szakítás. Ennek ellenére a szakítás néha jó is lehet. Azonban amikor nem jó, akkor az ...