Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

Boldogság receptek

Állandó rohanás, feszültség, szőnyeg alá söpört konfliktusok…


   

Mindentudó természet

Az idegesség és kimerültség legjobb ellenszere a természet közelsége! Ezért igyekezzen minél több időt a szabadban tölteni – már egy félórás séta is megnyugtatja az embert. Ha teheti, induljon útnak családjával vagy barátaival.

Pihenés napközben

Hétvégére ne szervezzen túl sok programot. Persze, az jó, ha együtt csinál valamit a család, ám arra is maradjon idő, hogy legalább az egyik nap ráérős tétlenségben telhessen. Igyekezzen beiktatni egy délutáni pihentető alvást is!

Derűsen a szürke hétköznapokon is?

A sportolás nem csak karcsúvá varázsolja: mozgás közben boldogsághormonok szabadulnak fel, ami jókedvűvé és optimistává teszi. Ha meg van elégedve önmagával, a világot is szebb színben látja majd.

Romantikus esték

Ahhoz, hogy boldog legyen, elengedhetetlen a párkapcsolat kiegyensúlyozottsága. Nem szeretné, hogy ellaposodjon a házassága? Nos, akkor jelöljenek ki egy „randinapot”, amikor minden héten elmennek a férjével kettesben valahova – persze, csak ha sikerül a gyerekek felügyeletét megoldani…

Beszélje meg!

Amennyiben a szőnyeg alá söpri a problémákat, ahelyett, hogy megoldaná azokat, hosszútávon csak még több gondot okoz magának: ezek ugyanis rossz álmok, szorongás és betegségek formájában előbb-vagy utóbb utat törnek a felszínre. Épp ezért fontos, hogy foglalkozzon az érzéseivel, félelmeivel, ahogy az is, hogy mindig legyen egy bizalmasa, akivel megoszthatja ezeket.

A magányt mindenki igyekszik elkerülni, jogosan, ám az egyedüllét időnként rendkívül jót tesz: az ember ilyenkor tudja igazán letisztázni magában a dolgokat, és feldolgozni a történéseket. Lehetőség szerint szervezze úgy a család életét, hogy időnként jusson fél óra szabadideje csak önmagára! Ilyenkor csinálja azt, amihez kedve van, például: sétáljon egyet, vagy csak üldögéljen a kanapén – semmiképp se tévézzen azonban, és ne is a barátnőivel trécseljen a telefonon. Még jobb, ha alkalom adtán tud vonulni valahova egy teljes napra egyedül!Szükség van egy kis egyedüllétre.

forrás: blikk.hu

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?
gyemantcsiszolas3


A lélek fejlődése egyfajta emberi áldozatot igényel, aminek a pontos jellege már régóta eltorzult a gondolkodás főáramlatában. Az evolúciós korlátokat - repedéseket a gyémántban - csiszolással tüntetik el. Gondolhatunk úgy ...